Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Nad Teplicemi výhra 3:0

Rozhodl první poločas

Sdílet

Sparta navázala na vítězné utkání v Karviné a zvládla za tři body i domácí zápas proti Teplicím. O svém vítězství jsme rozhodli už v prvním poločase, kdy se dvakrát trefil Kozák a z penalty také Kanga.
Trenér Václav Kotal udělal v základní sestavě dvě změny oproti nedělnímu utkání v Karviné. Na hrot místo Tetteha postavil Kozáka a ve středu obrany musel vykartovaného Štetinu nahradit Costou.
Sparta měla první vyloženou šanci v osmé minutě! Po centru z přímého kopu ve vápně hlavičkoval Krejčí směrem ke Kozákovi. Ten z blízkosti zakončil, branku ale těsně netrefil.
Úvod zápasu patřil Spartě, hosté se za úvodních deset minut nedostali přes polovinu hřiště. Ve třinácté minutě Sparta zamkla Teplice v jejich vápně, do kterého létaly centry z obou stran od Sáčka i Frýdka. Žádný se ale neujal.
Další velká šance přišla v minutě devatenácté. Kanga chytrou průnikovou přihrávkou našel ve vápně Dočkala, ten ještě nabízel před branku Kozákovi. Těsně před ním ale míč odpálil Čmovš.
Gólová radost, nutno říct, že zasloužená, přišla ve dvacáté minutě. Na Letné se objevil přízrak Davida Lafaty, takové branky míval rád! Dočkal vypálil zpoza vápna, Grigar míč vyrazil ale jen před sebe, kde byl připravený Libor Kozák. Ten ve skluzu uklidil míč do sítě a šli jsme do vedení!
Hned vzápětí přišel druhý úder. Kanga po zkratu hostující obrany postupoval sám na branku, jenže Grigara nepřekonal. Ten však míč vyrazil přímo ke Kozákovi, který si balon hodil kolem teplického brankáře a vynutil si na něm faul. Rozhodčí nařídil penaltu, kterou suverénně proměnil Kanga. 2:0!
Ve 28. minutě pak poprvé zahrozili také hosté. Řezníček si dělal místo ve vápně a už už se chystal střílet. Když tu se k němu zezadu přihnal Krejčí, do rány mu strčil nohu a situaci zachránil.
Sparta ale jinak i dál pokračovala v ofenzivní hře. Karlsson ve 34 minutě dal doleva na Frýdka, který si naběhl až k brankové čáře a poslal ostrý centr. Před Grigarem na odražený míč číhal Karlsson, bohužel balon netrefil dobře a branku vysoce překopl.
Další pěkná sparťanská akce přišla o dvě minuty později. Hložek vybojoval zdánlivě ztracený míč, předal Dočkalovi a ten před vápno nabídl míč do kroku nabíhajícímu Hanckovi. Slovenský obránce vypálil pravačkou po zemi, míč byl sražen mimo.
Dominantní výkon domácích stvrdila 41. minuta. Po povedeném centru do vápna se míč snášel ke Kozákovi, dřív u něj ale byl padající Grigar. Ten ho ale vyrazil opět jen do míst, kde byl připravený Kozák a ten i tentokrát míč přesměroval do sítě.
Poslední šanci prvního poločasu měl Dočkal. Hložek na něj chytře pustil přihrávku zprava, Dočkal byl volný a pálil, jenže s tečí Čmovše těsně mimo.
Po přestávce přišel na hřiště Hanousek a hned málem připravil gól. Po straně utekl teplické obraně a nacentroval před branku, kde byl Kozák. Ten si ale míč nezpracoval dobře a do odkryté sítě nezakončil.
Ladislav Krejčí měl pak také obrovskou šanci. Přímý kop rozehrál Frýdek, našel ve vápně právě Krejčho a ten mohl zakončit zblízka. Bylo to ale slabé a Grigar balon pokryl.
Teplice mohly korigovat skóre o pár minut později. Čerstvý Moulis zleva odcentroval a našel Žitného, jeho zakončení z první zblízka lapil Heča.
Zbytek zápasu se hrál už bez většího náboje, bylo rozhodnuto. Hodně se snažil Michal Trávník, který dostal od trenéra půlhodinu na hřišti. Pět minut před koncem pálil z dvacet metrů, jenže nad branku.
Za dvě minuty na to nabídl Frýdek míč do vápna úplně volnému Karabcovi, který to zkusil technicky, chtěl obhodit Grigara, branku ale přestřelil. O chvíli později zase zakončoval Tetteh, cpal Grigarovi míč mezi nohy, ale ten byl připravený.
Sparta tak Teplice porazila 3:0!
AC Sparta Praha – FK Teplice 3:0 (3:0)
Branky: 21. Kozák, 26. Kanga (pen.), 41. Kozák. ŽK: Krejčí – Kučera. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Poživil.
Sparta: Heča – Sáček, Hancko, Costa, Frýdek – Karlsson (45. Hanousek), Kanga, Dočkal (70. Karabec) Krejčí (63. Trávník), Hložek (45.Vindheim) – Kozák (79. Tetteh)
Teplice: Grigar – Vondrášek, Čmovš, Nazarov, Hýbl (82. Paradin) – Žitný (77. Radosta), Kučera, Mareček, Mareš (64. Moulis), Trubač (64. Černý) – Řezníček.

Další novinky