Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

I v Ďolíčku za tři body!

Sparta vyhrála 1:0

Sdílet

Sparta zvládla bitvu na hřišti Bohemians ve Vršovicích až díky brance v samotném závěru utkání. Bohemka celý duel razila defenzivní strategii, Sparta se tlačila dopředu, ale šance příliš nepřicházely. Až pět minut před koncem rozhodl Tetteh, o platnosti jehož gólu rozhodlo video! Díky výhře jsme se tak opět přiblížili třetímu místu.
Trenér Václav Kotal udělal dvě změny v sestavě. Costu nahradil Štetina, který se vrátil poté, co si odseděl trest za čtyři žluté karty. Podobný trest, jen za osm karet, nepustil do hry Krejčího, kterého nahradil Trávník.
První velká šance zápasu přišla v šesté minutě. Bořek Dočkal našel svou průnikovou přihrávkou Hancka, který kde se vzal, tu se vzal, byl v pozici hrotového útočníka. Z hranice vápna vypálil, mířil ale těsně nad branku.
Jinak ale prvních dvacet minut zápasu šance nepřineslo. Klokani nastoupili do utkání s defenzivní taktikou a snažili se hlavně hlídat naše útočné hráče. Sparta si tak nevytvářela větší množství příležitostí a zápas se odehrával spíš ve středu pole.
Domácí hráli hodně tvrdě, tmavě žluté karty dostali během první půlhodiny Mosquera a Hronek. Právě po faulu druhého jmenovaného jsme dostali šanci rozehrát přímý kop z nějakých 22 metrů. K míči se postavil Hancko, míč ale poměrně výrazně minul branku.
Ve 38. minutě přišla zajímavá možnost Sparty. Hložek předal do vápna Dočkalovi, ten ještě trochu složitě nabízel Sáčkovi, který zvládl vypálit. Míč tečoval Frýdek před brankou, branku ale netrefil.
Třicet vteřin před vypršením úvodních 45 minut zkusil štiplavou střelu z pravého křídla Hložek, Valeš byl ale připravený.
První šanci druhého poločasu měl po jeho deseti minutách Kanga. Hložek nabídl míč na hranici vápna gabonskému záložníkovi, který z první vypálil. Bohužel, jeho pokus mířil asi metr a půl mimo levou tyč Valeše.
V 61. minutě dostal Hložek zleva dlouhýmíč do běhu od Frýdka, pak okamžitě centroval do vápna. Karlsson se dostal k hlavičce v ideální pozici, míč ale netrefil dobře a mířil nad. Velká škoda.
V 70. minutě měli první šanci domácí. Vodháněl na zadní tyči našel Hronka, který si míč nezpracoval ideálně, přesto zvládl vystřelit. Heča míč vytlačil na roh. Po něm nebezpečně hlavičkoval Osmančík.
Hned na to přišla další sparťanská šance, Štetina poslal do vápna soupeře dlouhý vysoký míč, na který si naběhl Karlsson. Bohužel balon podskočil a nezakončil.
V 84. minutě Kanga přihrál na Dočkala, ten naservíroval do vápna na Tetteha, který v pádu skóroval. Lajnový sudí okamžitě ukazoval, že Dočkal byl v ofsajdu. Jenže, video následně ukázalo, že se o ofsajd nejednalo a branka tak platila!
V závěru už jsme zvládli vedení udržet a jako teprve druhý tým v aktuální sezoně jsme vyhráli v Ďolíčku. Třetímu Liberci jsme se tak přiblížili na rozdíl už pouhých dvou bodů!
1 / 51
Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha  0:1 (0:0)
Branky: 84. Tetteh ŽK: Mosquera, Hronek, Osmančík, Levin, Vaníček – Štetina, Dočkal. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dresler
Bohemians: Valeš – Bartek, Bederka, Dostál, Hronek (71. Vaníček), Hůlka, Jindřišek, Köstl, Květ (57. Vodháněl), Levin (89. Keita), Mosquera (46. Osmančík).
Sparta: Heča – Sáček (75. Vindheim), Štetina, Hancko, Frýdek – Karlsson (78. Hanousek), Kanga, Dočkal (89. Mandjeck), Trávník (88. Karabec), Hložek – Kozák (46. Tetteh).

Další novinky