Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Máme tři body a trochu klidu

Bořek Dočkal po Bohemians

Sdílet

Sparta poprvé v sezoně vyhrála tři zápasy v řadě, na hřišti Bohemians zvládla tvrdý bojovný fotbal a gólem v závěru vyhrála 1:0. Velkou měrou se o rozhodující okamžik zasloužil Bořek Dočkal, který asistoval u branky Benjamina Tetteha a po zápase mluvil mimo jiné o tom, že třetí utkání v šesti dnech bylo pro celý tým fyzicky hodně náročné.

DOČKAL | Cenné vítězství na hranici sil

Bořku, bylo to velmi náročné utkání z pohledu vytváření šancí. Souhlasíš s tím, a čím to bylo?
Vůbec nebyl problém s přechodem na útočnou polovinu, to, co nám jindy soupeři nechtějí dát zadarmo, tak dnes nám organizace hry Bohemky dovolila. Možná to bylo chtěné, nevím. Každopádně pro nás bylo jednoduché se tam po pravé straně dostávat a pak jsme to jen neřešili dobře na posledních třiceti metrech. Někdy jsme spěchali a balóny do vápna jsme dávali moc brzo, někdy jsme zase nebyli přesní. Celý poločas jsme drželi míč, ale vytvořili jsme si z toho jen dvě pološance, to je jednoznačně málo. Dá se říct, že za celý zápas jsme gólovou situaci neměli, tam si to Bohemka hlídala.
Máme třetí vítězství v šesti dnech. Jakým způsobem se tým po koronavirové pauze vyvíjí?
Zásadní byla Karviná, kde jsme si už prostě nemohli dovolit ztratit body. Věděli jsme, že sezona se krátí, zbývá málo zápasů a potřebujeme rychle vyskočit v tabulce. To nebyla lehká situace, ale zvládli jsme ji, druhý poločas se nám tam povedl a nastal menší zlom. Jinak ale těžko hodnotit, tohle je hodně specifické období. Třeba zápas na Bohemce byl z hlediska pohybu a fyzické náročnosti už hodně hraniční a jsem rád, že jsme to takhle zvládli. Je těžké hodnotit výkon z toho pohledu, jestli jsme někde měli být přesnější nebo nahrát lépe, protože dneska už to bylo opravdu fyzicky na hraně. Máme tři body, dá nám to trochu klidu a teď máme o den víc na přípravu. To udělá hrozný rozdíl.
Jak vnímáš gólovou situaci ze svého pohledu?
Věděl jsem o Benjim, člověk si kontroluje svůj pohyb, zároveň kontroluje balon a celou situaci. Měl jsem už předtím dvě takové možnosti, kdy jsem to netrefil dobře, takže jsem se teď snažil ten míč za každou cenu dostat před branku. Navíc Benji si zakřičel, takže jsem věděl, že tam někde bude. Co se týče ofsajdu – těžko si to vybavuju. Určitě vím, že když jsem posílal míč, tak ke hvizdu nedošlo. Jestli se pak pískalo, když se míč kutálel do brány nebo až pak, to nevím. Hlavně jsem řešil, ať to zkontrolují, protože můj vnitřní pocit byl, že ofsajd nebyl. Na jistotu jsem to nevěděl, ale byl to můj pocit.

Další novinky