Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Na Slovácku pátá výhra v řadě

Po základní části jsme třetí!

Sdílet

Sparta zvládla další zápas, ze hřiště Slovácka si odvezla vítězství 2:0, o kterém ve druhém poločase rozhodli střídající Vindheim a Kanga. Tři body a současně prohra Jablonce v Ďolíčku znamená, že končíme na třetím místě po základní části FORTUNA:LIGY!
Trenér Václav Kotal svou sestavou proti Slovácku určitě mnohé fanoušky překvapil. Poprvé v této sezoně nastoupil v základní sestavě Václav Drchal, dostalo se i na Adama Karabce, naopak chyběli Kanga a Karlsson. Místo vykartovaného Hancka nastoupil Costa, do sestavy se po odpykání dvouzápasového trestu vrátil Krejčí.
První velkou šanci zápasu měli ve čtvrté minutě domácí. Zajíc utekl naší obraně, obešel Costu a následně pálil z úhlu. Heča pravou rukou míč vyrazil.
Ladislav Krejčí si desáté minutě před vápnem soupeře poradil s domácím obráncem pohotovou kličkou a následně levačkou vypálil. Mířil ale těsně vedle pravé tyče Porcala.
Ještě do vypršení první desetiminutovky měli domácí jednu nadějnou šanci, když uvnitř vápna pálil z první Sadílek. Pokus mu ale nesedl, míč mu sjel a mířil nad branku.
Slovácko bylo v úvodu nebezpečnější. Kalabiška v osmnácté minutě zleva oslovil ve vápně Zajíce, ten byl sám před Hečou, jenže se od něj míč jen odrazil ke Costovi, který už ve spolupráci s Hečou situaci vyřešil.
V závěru prvního poločasu se zranil Frýdek, a když byl ošetřovaný, domácí málem využili početní převahy. Z dálky vypálil Havlík, střílel sice hodně prudce, ale mířil dost mimo.
V poslední minutě úvodní půle Costa čistě vybojoval balon, přes Dočkala se dostal ke Karabcovi. Ten se s míčem otočil před vápnem soupeře a nabídl ho do strany Frýdkovi. Odtud okamžitě přišla křižná přihrávka na zadní tyč, míč byl ale příliš daleko od Drchala, který se snažil zakončit.
Po rohu ve 47. minutě bylo před domácí brankou pořádně rušno. Nejdřív zakončil Costa, Porcal míč vyrazil před sebe a tam zakončil Štetina. Bohužel trefil jen domácího Kadlece, který stál na brankové čáře.
Sparta měla na startu druhého poločasu jasně víc ze hry. V 56. minutě od Hložka přilétl do vápna pěkný centr, Tetteh ho sklepl pro Karlssona a ten vypálil. Jenže Kadlec skočil do střely a míč vyrazil mimo branku.
Pak zase zahrozilo Slovácko. Po centru zleva se Hanouskovi nepodařilo odklidit míč, Zajíc sklepl pro Navrátila a ten byl v dobré pozici. Jenže tváří v tvář Hečovi vypálil vysoko nad.
Po dobrém vstupu do druhého poločasu a povedených střídáních trenéra Kotala jsme po zásluze šli do vedení v 65. minutě. Karlsson se uvolnil na levé straně hřiště, vnikl do vápna a ostře poslal střílený centr na Porcala. Těsně před ním strčil do pokusu špičku nohy Vindheim, který si pohlídal ofsajd a dostal Spartu do vedení!
Sparta se pak zatáhla a tlačili domácí. Velké šance se z toho nerodili, naopak po brejku přišel druhý sparťanský úder. Vindheim v rychlém brejku oslovil Tetteha, ten si míč ještě přehodil kolem Daníčka a vypálil. Domácí kapitán sice spadl do střely a míč na branku nepustil, jenže pak se balon odrazil ke Kangovi a ten zakončil do odkryté sítě!
Závěr zápasu pak už nic zajímavého nepřinesl a Sparta tak veze na Letnou cennou výhru 2:0, na Slovácku jsme vyhráli poprvé od roku 2014!
1. FC Slovácko AC Sparta Praha 0:2 (0:0)
Branky: 65. Vindheim, 79. Kanga ŽK: Divíšek - Sáček Rozhodčí: Franěk – Vlček, Flimmel
Slovácko: Porcal – Daníček, Divíšek (81. Jurečka), Dvořák, Havlík, Juroška, Kadlec, Kalabiška, Navrátil (71. Kohút), Sadílek (66. Mareček), Zajíc (81. Reinberg).
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Costa, Hanousek – Hložek (61. Vindheim), Krejčí, Karabec (62. Kanga), Dočkal (80. Trávník), Frýdek (46. Karlsson) – Drchal (46. Tetteh).

Další novinky