Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Po prostřídání jsme dominovali

Trenér Václav Kotal po výhře nad Slováckem

Sdílet

Sparta vyhrála pátý zápas v řadě a počtvrté s čistým kontem. Vyhoupla se tak na konci základní části na třetí místo. Přečtěte si, co řekl trenér Václav Kotal na tiskové konferenci nebo se podívejte na koučův rozhovor pro Sparta TV.

KOTAL | Po prostřídání jsme dominovali

Trenére, jak byste zhodnotil zápas?
Samozřejmě jsme věděli, o co hrajeme. Chtěli jsme vyhrát a jsem rád, že se nám to povedlo. Důležité pro nás je, že jsme znovu nedostali gól. V prvním poločase jsme měli několik dobrých akcí, které jsme ale nedotáhli. Myslím, že ve druhém poločase po prostřídání jsme byli dominantní a zaslouženě jsme vyhráli.
Zlepšila se kvalita hry díky tomu, že jste mohl střídat pětkrát?
Určitě. Dali jsme tam rychlostně vybavené hráče a kvalitu v podání Kangy, Karlssona, Vindheima, Trávníka a tak dále. Střídání splnilo to, co jsme chtěli a v průběhu druhého poločasu jsme dominovali.
Měl jste před zápasem připravený scénář, že tyto hráče pošlete na hřiště kolem 70. minuty?
Scénář jsme měli. V prvním poločase jsme zkoušeli, hráli hodně mladí hráči a byly tam taky dobré věci. Zkušenost ve druhém poločase ale rozhodla.
Co se změnilo v týmu od poločasu v Karviné? Od té doby máte samé výhry.
V Karviné jsme dostali gól v deseti. Přesto, že jsme prohrávali první poločas, tak jsme šance měli. Jdeme zápas od zápasu. Sled je tak rychlý, že klukům pomáhá, že jsme nedostali góly. Nechci to ale zakřiknout. Ve středu nás čeká těžké utkání s Plzní, které nám ukáže, jestli jsme na dobré cestě, nebo se vrátíme tam, kde jsme byli.
Nemohl hrát Hancko. Jak jste spokojen s výkonem Štetiny, který hrál bez něj?
Spokojen určitě jsem. Šteťa hrál velmi dobře. V prvním poločase měl Costa problémy, v druhém poločase spoustu hlavičkových soubojů vyhrál. To bylo důležité, že jsme Slovácko kromě dvou tří závarů do ničeho nepustili.
Na základě jakých kritérií jste udělal 7 změn v sestavě?
Bojujeme na dvou frontách a chceme být úspěšní na obou. Pořád není dobráno, čeká nás nadstavba, semifinále poháru. Snažíme se, aby hráči byli vytížení tak, abychom mohli hrát v co nejlepší sestavě vzhledem k výkonu i soupeři.

Další novinky