Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Rozhovory

Když jsme trpěliví, góly dáme!

Ladislav Krejčí po Slovácku

Sdílet

Ladislav Krejčí se v utkání na hřišti Slovácka vrátil po dvouzápasovém karetním trestu a patřil k nejlepším hráčům zápasu. Jak viděl svůj návrat, jak vnímá atmosféru v týmu po sérii výher a s čím jdeme do středečního duelu proti Plzni?

KREJČÍ | Když jsme trpěliví, góly přijdou

Byl to zápas podobný duelu v Karviné, z pohledu dvou rozdílných poločasů?
Dá se to tak říct, soupeři byli stejně bojovní. Naštěstí jsme udrželi náš plán od začátku až do konce. Když máme trpělivost, tak góly dáme a můžeme v těchto zápasech pokaždé vyhrávat.
Skvělá bilance po koronavirové pauze - pět vítězství ze šesti zápasů. Jde to podle vašich nejodvážněších představ?
Cítím skvělou atmosféru od té pauzy, jdeme zápas od zápasu a zvedáme se. Chceme každý zápas vyhrát a dlouhodobé cíle jsou třetí místo a vítězství v poháru. Pořád je na čem pracovat, ale teď jsme asi všichni spokojení.
Ve středu nás čeká semifinále proti Plzni. Půjdeme do toho sebevědomější než posledně? Bude to jiný zápas?
Určitě budeme víc poučení, víme, co nás může čekat, už jsme si to zkusili. Pohár je pro nás obrovská motivace, takže věřím tomu, že budeme působit jinak.
Jak jsi prožíval dvouzápasovou pauzu, kdy jsi nemohl pomáhat týmu?
Bylo to nepříjemné, ale pozitivum bylo, že to byl jen týden. Jsem rád, že to kluci beze mne zvládli. Teď jsem zpátky, jsem rád, že mi dal trenér zase šanci.
Kdy jsi naposledy vyhrál pětkrát v řadě?
Ve druhé lize se Zbrojovkou jsme měli devět vítězství v řadě, ale tohle je samozřejmě něco jiného. Sparta takové šňůry mít musí, snad nám to vydrží co nejdéle a budeme v tom pokračovat i v příští sezoně.

Další novinky