Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta Sparty a Plzně do semifinále MOL Cupu

Zápasy obou týmů v domácím poháru

Sdílet

Sparta ve středu přivítá na své půdě druhý tým ligy Viktorii Plzeň. Tu v posledním vzájemném pohárovém utkání porazila ve finále v roce 2014 a završila tím double. Pojďme se společně podívat, které zápasy mají oba kluby v letošním ročníku MOL Cupu za sebou.
Cesta Sparty do semifinále MOL Cupu
Sparta v této sezoně nejprve vyřadila 2:1 Jihlavu a nebyl to jednoduchý zápas. Do vedení nás poslal Libor Kozák už po 13 minutách, jenže krátce na to vyrovnal domácí Smejkal. Rozhodující trefu vsítil až čtyři minuty před koncem Hašek.
Druhý zápas už byl o poznání klidnější a lví podíl na našem vítězství měl Matěj Hanousek. Ten dva góly vstřelil a další dva připravil Liboru Kozákovi. Sparta tak v Českých Budějovicích vyhrála 4:0.
Konečně domácí zápas v poháru! Ve čtvrtfinále proti Baníku Ostrava to ale měl být dosud nejtěžší oříšek. Výsledkově to tak ovšem nevypadá. Sparta deklasovala Baník 5:0. První branku dal po dvaceti minutách Hancko, na kterého po pauze navázal Tetteh. Po hodině hry proměnil penaltu Karlsson a v závěru ještě dorazili Ostravu Frýdek a Hložek.
Cesta Plzně do semifinále MOL Cupu
Ve třetím kole Plzeň ještě pod vedeném Pavla Vrby celkem bez problému vyhrála v Hlučíně. Postupně se trefili Chorý, Procházka a Janošek. Až v tu chvíli domácí snížili a Plzeň vyhrála 3:1.
V osmifinále to dlouho vypadalo na pořádnou blamáž. Chlumec nad Cidlinou vedl až do 72. minuty 2:0, pak ale rychlými dvěma údery srovnal Krmenčík. Když se 10 minut před koncem trefil také Pernica, zdálo se, že favorit už si závěr pohlídá. Jenže domácí dvě minuty před koncem srovnali a zápas došel do prodloužení. V tom pak Chlumec završením hattricku dorazil Krmenčík.
Mladá Boleslav byla soupeřem Plzně ve čtvrtfinále. To už Viktorii trénoval současný kouč Adrian Guľa. Viktoria se prosadila třikrát ještě před přestávkou, když se trefili Kopic, Beauguel a Kayamba. Po pauze pak už na 4:0 zvýšil Řezník. V závěru už pouze dvakrát korigoval Budínský a Plzeň porazila Boleslav 4:2.

Další novinky