Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Nepochyboval jsem o nás

Dávid Hancko po postupu do finále

Sdílet

Dávid Hancko dalším sebejistým a spolehlivým výkonem ve stoperské dvojici s Lukášem Štetinou přispěl k tomu, že Sparta postoupila poprvé od roku 2014 do finále MOL Cupu. V pozápasovém rozhovoru mluvil právě o spolupráci ve stoperské dvojici, ale také o sebedůvěře týmu a své neproměněné šanci z přímého kopu.

HANCKO | Nepochyboval jsem o nás

Hanci, gratulace v postupu. Jak to, že byl dnešní zápas tolik jiný než to poslední utkání s Plzní?
Díky moc za celou kabinu. Rozdíl byl v naší kvalitě a v tom, jak jsme narostli v posledních zápasech – kvalitativně, sebedůvěrou, týmovostí. Dneska jsme to dokonale ukázali. To, co jsme si v kabině před zápasem řekli, jsme dodrželi. V takových zápasech rozhoduje to, kdo chce víc vyhrát a to jsme byli my.
Jak moc pomohl gól v úvodu zápasu?
Určitě nám to dodalo uklidnění. Věděli jsme, že zápasy umíme udržet a rozhodovat i ve druhém poločase, to se nám povedlo na Slovácku, v Karviné. Taky jsme věděli, že Plzeň mívá skvělé začátky, kdy na soupeře vletí a nám se to teď povedlo eliminovat. Dali jsme rychlý gól, přidali jsme druhý. Pak jsme tam nechali všechno a teď se těšíme, že si zahrajeme finále.
Mrzí tě, že ses nezapsal mezi střelce a trefil jsi jenom tyčku?
Kdybychom nevyhráli, skončilo to třeba 1:1, tak by mě to mrzelo, takhle ne. Těší mě, jak mužstvo fungovalo, jak pracovala obrana. Je škoda, že mi to tam nespadlo, ale věřím, že to přijde v nadstavbě nebo třeba v tom finále. Snad dám důležitý gól a rozhodnu.
Čemu připisuješ to, jak skvěle funguje tvoje spolupráce s Lukášem Štetinou?
V první řadě v podpoře a ochotě, jeden za druhého by na hřišti umřel. Hrajeme dobře i takticky, dobře vytlačujeme soupeře, rychle běháme, jsme fyzicky připravení stlačit soupeře. U Plzně to bylo zásadní, kdybychom ji dali prostor, vybagovali by nás.
Co jsi prožíval v závěru zápasu, kdy soupeř snížil a usiloval o vyrovnání?
My jsme byli přesvědčení, že to zvládneme, věděl jsem, že to dáme a nebyl jsem nervózní. Pamatujeme si třeba zápas se Zlínem, kde jsme dostali v úplném závěru, ale teď jsme na sebe s klukama křičeli, že jsme už velké mužstvo a takové věci dokážeme zvládnout.

Další novinky