Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Porážíme i Liberec

Sparta zvítězila 4:1

Sdílet

Sparta o svém vítězství rozhodla už v prvním poločase. Úvodní branku Hancka sice bohužel umazal vlastní gól Frýdka, ale ještě do pauzy se trefil Sáček. Po pauze pak ještě jednu trefu přidal Krejčí a také Tetteh.
Trenér Kotal zase trochu obměnil základní sestavu, a tak jen na lavičce zůstali Frýdek nebo Hložek, od začátku naopak nastoupili Karlsson s Hanouskem.
Sparta měla první velkou příležitost zápasu ve třetí minutě. Po levé straně si naběhl Hanousek a nabízel do vápna hezký centr, jenže ho nenašel nikdo z libereckých. Následně ale balon ve vápně soupeře vybojoval Sáček a v pádu vystřelil. Jeho pokus vytáhl brankář Nguyen.
O další tři minuty později to zkusil taky Slovan. Baluta dostal dost prostoru na levé straně hřiště a vypálil z rohu vápna. Jeho kroucenou střelu vytáhl Milan Heča.
O chvíli později se ke střele z hranice šestnáctky dostal Karlsson, jeho pokus byl ztečovaný na roh. Ten rozehrál Dočkal, posadil míč přesně na hlavu Hancka, který zblízka překonal Nguyena. Ten si sice na míč sáhl, ale vyrazit ho nezvládl!
V šestnácté minutě zase zahrozil Slovan, uvnitř vápna se ke střele dostal Alibekov. Mířil ale nad branku.
Krejčí ve dvacáté minutě vybojoval míč hlavou pro Dočkala a ten se hnal do brejku. Počkal si na náběh Karlssona, předal mu míč a Švéd vystřelil. Nebyla to ale těžká práce pro Nguyena.
Bohužel, hosté vyrovnali ve 28. minutě. Karafiát přenesl hru na pravou stranu hřiště, odsud centroval do vápna Pešek a Frýdek už nezbrzdil svůj pohyb a nasměroval míč do branky.
Prakticky vzápětí zkusil z hranice vápna vypálit Kanga, míč lapil Nguyen.
O chvíli později Dávid Hancko s míčem vysprintoval na polovinu soupeře, přes Dočkala dostal míč k Frýdkovi a ten posílal skrz vápna ostrý centr, Hancko plachtil vzduchem marně! Velká škoda.
Mrzet to ale nemuselo moc dlouho, protože ještě do přestávky přišla druhá trefa Sparty. Frýdek ve vápně vypálil, jeho pokus vyrazil Nguyen jen ke své druhé tyči, kde byl připravený Sáček. Ten v pádu zakončil a vrátil Spartě vedení.
Začátek druhého poločasu se nesl ve znamení velkého množství faulů a také platonického tlaku hostů, kteří kopali dost standardních situací. Žádné velké šance z toho ale neplynuly.
Po prostřídání se do šance v sedmdesáté minutě dostal Tetteh, který střílel z úhlu. Jeho pokus ale skončil mimo branku.
Pojišťovací branku jsme vstřelili v 75. minutě! Přímý kop rozehrál do vápna Trávník, a byť podklouzl, byl to povedený centr. Míč se dostal ke Krejčímu, který ho hlavou trkl do branky, s pomocí Nguyena skončil balon za čarou.
Milan Heča si pak opět připsal skvělý zákrok v závěru zápasu. Sám na hranici malého vápna pálil jeden z libereckých, sparťanský gólman sklepl „betony“ a míč vyrazil.
Naopak na druhé straně ještě přišla branka. Ve čtvrté minutě nastavení doběhl přihrávku napříč vápnem Tetteh a z ostrého úhlu nacpal míč do sítě opět s přispěním Nguyena!
Sparta tak mohla oslavit další vítězství, Slovan jsme zdolali 4:1 a máme na něj v tabulce už šestibodový náskok!
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec  4:1 (2:1)
Branky: 10. Hancko, 43. Sáček, 74. Nguyen (vl.), 90. Nguyen (vl.)– 28. Frýdek (vl.). ŽK : Trávník - Malinský, Baluta, Hoftych, Hromada. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Caletka.
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek – Vindheim (26. Frýdek), Krejčí, Kanga (76. Karabec), Dočkal (63. Trávník), Karlsson (76. Hložek) – Kozák (63. Tetteh).
Liberec: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Mikula – Malinský (65. Rondić), Alibekov (57. Beran), Mara, Hromada (78. Michal), Pešek (57. Zeman) – Baluta (78. Fukala).

Další novinky