Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Druhá jarní výhra nad Baníkem

Tři body za vítězství 3:2

Sdílet

Sparta zvládla další zápas a prodloužila svou šňůru vítězných utkání na osm. Proti Baníku jsme sice po brance Potočného prohrávali, Adam Hložek ale dvěma rychlými góly skóre otočil, třetí gól pak přidal Kozák.
Trenér Václav Kotal poslal do hry velmi podobnou sestavu jako v utkání proti Liberci. Jen Vindheim nemohl nastoupit kvůli drobnému zranění a nahradil ho Adam Hložek, který proti Liberci odpočíval.
První náznak šance přišel ve druhé minutě. Dočkal vybojoval poblíž vápna Baníku míč, předal Kozákovi. Ten získal pro Spartu roh, který skončil střelou Kangy ze střední vzdálenosti. Mířil ale mimo branku.
Bohužel, byli jsme to my, kdo dostal hned v úvodu branku. Po zaváhání sparťanských stoperů se až do snadného zakončení přímo před Heču dostal Potočný. Domácí gólman si sice na míč sáhl, ale první brance Potočného v dresu Baníku nezabránil.
Po inkasovaném gólu Sparta jasně převzala režii zápasu, jenže žádné velké šance z toho neplynuly. Příležitosti si netvořil ani Baník, který hrozil hlavně z brejku. Výjimkou byla ve 22. minutě střel Fleišmana, která mířila mimo.
Jenže pak přišla sparťanská smršť a dvě branky v rozmezí minuty. Nejdřív Dočkal rozehrával přímý kop krouceně do vápna, Laštůvka jen vyrazil před sebe. Nejlépe se zorientoval Hložek, který míč namířil do šibenice a vyrovnal.
Prakticky hned po rozehrávce utekl hostující obraně po křídle Karlsson, nacentroval a Hložek hlavičkou odraženou o břevno dostal Spartu do vedení!
Dva rychlé góly hosty opařily a ti rychle dovolili Spartě další zásah. Karlsson poslal míč z přímého kopu za obranu Baníku, která se asi pokoušel o ofsajdovou past, jenže ta hrubě nevyšla. Za obránci zůstal úplně sám Kozák a pro něho už pak nebylo složité uklidit míč za Laštůvku.
Další velkou šanci měl Krejčí, který poté, co branku v minulém zápase statistici připsali Nguyenovi, mohl znovu zaznamenat svůj první gól za Spartu! Po přízemní přihrávce zleva do vápna zakončoval z hranice malého vápna před Laštůvkou, ten ale jeho pokus reflexivně lapil.
Pak přišla šance i na druhé straně. Po standardce byl před Hečou ve vápně Stronati, míč mu ale skákal a nechal si ho ukopnout.
Druhý poločas nabídl na startu spíš přetahovanou ve středu hřiště plnou faulů. V 55. minutě z toho plynul přímý kop pro hosty a nebezpečná hlavička Stronatiho před Hečou. Míč šel ale do rukavic sparťanského brankáře.
V 59. minutě Dočkal ve vápně srazil Reitera a sudí po konzultaci s videem nařídil pokutový kop. K němu se postavil Kuzmanović a suverénně proměnil.
V 80. minutě přišla obrovská šance Tetteha. Po krásné akci Sparty se do zakončení po centru zprava dostal Tetteh. Míč si ve vápně připravil, pak ale pálil nad branku.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 3:2 (3:1)
Branky: 24. Hložek, 25. Hložek, 33. Kozák - 8. Potočný, 63. Kuzmanović (pen.) ŽK : Kozák, Dočkal, Krejčí – Reiter, Laštůvka, Jánoš, Kozel, Kuzmanović, Procházka, Baroš, Stronati, Smola. Rozhodčí: Klíma – Kříž, Myška.
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Frýdek (46. Hanousek) – Karlsson, Krejčí, Kanga, Dočkal (90. Costa), Karlsson (64. Trávník), Hložek (90. Karabec) – Kozák (64. Tetteh).
Baník: Laštůvka – Jánoš, Stronati, Procházka, Svozil, Fleišman (73. Baroš) – Reiter (78. Buchta), Jirásek, Kuzmanović, Potočný – Šašinka (78. Smola).

Další novinky