Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Musíme na zápas zapomenout a myslet na finále

Trenér Václav Kotal po prohře v Plzni

Sdílet

Sparta prohrála v Plzni 1:2 a nepřidala tak deváté vítězství v řadě. Už ve středu nás čeká finále poháru v Liberci. Trenér Václav Kotal tak šetřil některé hráče. Podívejte se, co řekl po utkání v rozhovoru pro Sparta TV nebo si přečtěte, co zaznělo na tiskové konferenci.

KOTAL | Trenér Sparty po prohře v Plzni

Trenére, jak byste zhodnotil průběh utkání?
Vzhledem ke středečnímu finále poháru jsme šetřili některé hráče. Hlavně v prvním poločase jsme byli Plzni vyrovnaným soupeřem, měli jsme několik dobrých možností, bohužel se nám nepodařilo některou využít. Ve druhém poločase byla škoda, že jsme dostali první gól ze standardní situace, pak před druhým gólem šel Drchal sám na branku, z protiútoku jsme dostali druhý gól. Na utkání musíme zapomenout a soustředit se na středeční finále poháru.
Bylo to složité rozhodování, jestli zápas nevypustit s ohledem právě na finále poháru?
Bylo to vynucené tím, že jsme chtěli pošetřit hráče, kteří mají hodně odehráno. Šetřeli jsme, v základu byli ale hráči, kteří patří do kádru Sparty. Kromě Mandjecka všichni hráči ze základní sestavy nastupovali buď jako střídající hráči a Drchal hrál na Slovácku. První poločas byl vyrovnaný. Pak jsme vypadli ze středu pole. Šance jsme měli, ale neproměnili jsme je, zatímco Plzeň ano. Dala dva góly, my jeden, vyhrála tedy zaslouženě.
Jak jste byl spokojený s Horákem a Patrákem, kteří nastoupili poprvé v lize?
Je to pro ně hlavně zkušenost. Jsem hlavně rád, že jsme je mohli nasadit a věřím, že si uvědomí rozdíl mezi třetí a první ligou a budou ještě více pracovat.
Zdálo se, že Andreasi Vindheimovi utkání moc nesedlo, působil rozháraně. Jak byste zhodnotil jeho výkon?
Nevím, jestli rozhárané, je takový typ. Řeší situace rychlostně a hrál na něj pravák Mihálik z levé strany. Nemyslím si, že by to nezvládl. Nepodílel se na gólech. Někomu se daří víc, někomu míň. To je fotbal.
Čím to podle vás bylo, že si ve druhém poločase Plzeň vytvářela šance? Mohla hrát roli nová stoperská dvojice Mandjeck – Costa?
To byla nejen stoperská dvojice, ale měli jsme problémy ve středu zálohy, měli jsme díru mezi obranou a zálohou. Tam si Plzeň vytvářela předfinální situace, tam byl největší problém. Soupeř měl šance, my taky, rozhodla naše chyba při standardní situaci.

Další novinky