Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta Sparty a Liberce do finále MOL Cupu

Zápasy obou týmů v domácím poháru

Sdílet

Sparta se po šesti letech představí ve finále MOL Cupu, ve kterém se od 20:15 utká s Libercem. Přečtete si, jakou cestu oba týmy urazily v probíhajícím ročníku domácího poháru.
Cesta Sparty do finále MOL Cupu
Sparta v této sezoně nejprve vyřadila 2:1 Jihlavu a nebyl to jednoduchý zápas. Do vedení nás poslal Libor Kozák už po 13 minutách, jenže krátce na to vyrovnal domácí Smejkal. Rozhodující trefu vsítil až čtyři minuty před koncem Hašek.
Druhý zápas už byl o poznání klidnější a lví podíl na našem vítězství měl Matěj Hanousek. Ten dva góly vstřelil a další dva připravil Liboru Kozákovi. Sparta tak v Českých Budějovicích vyhrála 4:0.
Ve čtvrtfinále proti Baníku Ostrava to měl být boj proti jedné z nejlepších ligových defenzív. Výsledkově to tak ovšem nevypadá. Sparta deklasovala Baník 5:0. První branku dal po dvaceti minutách Hancko, na kterého po pauze navázal Tetteh. Po hodině hry proměnil penaltu Karlsson a v závěru ještě dorazili Ostravu Frýdek a Hložek.
Semifinále nabídlo pořádně vypjatý souboj s Viktorií Plzeň. S tou jsme navíc krátce před tím doma prohráli první ligový zápas po koronavirové přestávce. Tentokrát to ale byla jiná káva. Sparta šla do vedení po čtrnácti minutách hry. Limberský fauloval ve vápně Libora Kozáka. Penaltu následně proměnil Guélor Kanga. Ve 28. minutě našel Bořek Dočkal hlavu Libora Kozáka a ten hlavou zvýšil na 2:0. Plzeň snížila zásluhou Havla až v 90. minutě. Na víc už se nezmohla a Sparta tak mohla oslavit postup do finále!
Cesta Liberce do finále MOL Cupu
Cestu Sparty MOL Cupem máte určitě v hlavně víc než postup našeho soupeře. Liberec odehrál o jedno utkání víc. Ve druhém kole vyrazil do Mariánských Lázní. V 18. minutě otevřel skóre Matěj Chaluš. Outsider dokázal o sedm minut později zásluhou Pěčeka srovnat. Ve 32. minutě vrátil Slovanu vedení Martin Koscelník a ještě před pauzou vstřelil gól na 3:1 Achmed Alibekov. Liberec nepolevil ani ve druhém poločase. Po hodině hry se trefil Oscar Dorley a v 74. minutě Bojan Dordić. V závěru korigoval na konečných 5:2 domácí Braun.
Ve 3. kole se Slovan utkal doma s Prostějovem a utkání měl pod kontrolou. Ve 25. minutě otevřel skóre Chaluš, tři minuty před pauzou zvýšil Alexandru Baluta a krátce po přestávce přidal třetí gól Koscelník. Také tentokrát se soupeř prosadil, když v 74. minutě dal na 3:1 Šteigl.
V osmifinále už Liberec čekal prvoligový soupeř, konkrétně FK Teplice. Dlouho vyrovnaný zápas rozsekl Slovan až v závěru. Nejprve se v 74. minutě prosatil Petar Musa. Snahu Teplic za vyrovnáním pak v 90. minutě utnul Jan Kuchta.
Výsledkově největší bitvu sehrál Liberec ve čtvrtfinále. Duel na Slovácku v základní hrací době branku nenabídl. V prodloužení dostal míč do sítě domácí Michal Kadlec, jenže radost hráčům Slovácka zkazil ofsajd. O postupujícím tak rozhodoval až penaltový rozstřel. Za Liberec neproměnil Matěj Chaluš, za Slovácko Marek Havlík a Pavel Dvořák. Rozhodující penaltu pak dal Tomáš Malinský.
V semifinále s Olomoucí začal Slovan výborně. V 29. minutě vstřelil první gól Jakub Pešek, v nastavení první půle pak zvýšil Alibekov. Po deseti minutách druhé půle snížil ze Sparty hostující útočník Lukáš Juliš. O Drama se pak postaral liberecký forvard Jan Kuchta, ten sice dopravil míč do sítě, jenže rukou a místo třetího gólu tak byl po druhé žluté kartě vyloučen. V závěru mohl vyrovnat Juliš, šanci ale neproměnil a do finále tak postoupil Liberec.

Další novinky