Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

296. derby bez gólů

Sparťani zahazovali šance

Sdílet

Sparta si závěr sezony neosladila vítězstvím v Edenu. Oba týmy si sice vypracovaly slušné množství zajímavých situací, branku jsme ale neviděli a poslední zápase sezony 2019/2020 tak skončil remízou 0:0.
Trenér Václav Kotal do derby postavil poměrně očekávanou sestavu. Největší překvapení bylo přichystané na hrotu útoku, kde dostal od začátku před Liborem Kozákem, bojujícím o korunu pro krále střelců, přednost Benjamin Tetteh.
První obrovská šance zápasu přišla v sedmé minutě. Stanciu oslovil za sparťanskou obranou Tecla, ten ještě ve výhodnější pozici před brankou našel Masopusta. Než ale stihl slávista vypálit, byl u něj ve skluzu Hancko a míč mu vypíchl.
Slavia měla v té době navrch. Další velkou šanci zakončil střelou z hranice vápna Coufal, jeho dělovka narazila do břevna Hečovy branky.
Velká šance Sparty přišla po půl hodině hry. Tetteh vystihl chybnou rozehrávku Ševčíka a postupoval na Koláře. Po pravé i levé straně měl možnosti komu přihrát, rozhodl se ale střílet. Do rány mu skočil Frydrych a schytal to tvrdě do hlavy.
Prakticky vzápětí rozjel Hanousek protiútok, přihrál Tettehovi, ten mu míč na roh vápna vrátil a Hanousek pálil. Jeho dobrý pokus vytěsnil Kolář.
A třetí šanci v krátkém čase pak měl zase Tetteh. Po pasu Karlssona postupoval na Koláře ze strany, branku ovšem vysoko přestřelil.
Slávistická obrana byla v těchto chvílích až nečekaně otevřená, do dalšího brejku utíkal Karlsson. Jeho zasekávačku před vápnem ale domácí vystihli.
I druhý poločas začal tlakem Slavie. Po rohovém kopu se ke střele uvnitř vápna dostal Masopust a mířil k tyči, Heča ale u ní včas byl.
Další obrovská šance Slavie přišla zanedlouho. Zleva letěl míč do vápna, Masopust zakončil a Hancko balon odvracel z brankové čáry.
V 65. minutě podruhé zazvonila naše branková konstrukce. Štěta nešel do hlavičkového souboje s Teclem a míč po jeho hlavě šel od břevna do země a ven!
Víc už zápas nenabídl a 296. derby v Edenu tedy skončilo zaslouženou remízou. Těšíme se na vás v další sezoně!
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha (0:0)
Branky: ŽK : Bořil, Stanciu, Vlček, Trpišovský, Masopust – Štetina, Dočkal, Kozák, Krejčí. Rozhodčí: Berka – Vlček, Hock.
Slavia: Kolář – Coufal, Frydrych, Zima, Bořil – Ševčík (90. Olayinka), Holeš (62. Traore), Masopust (87. Hellebrand), Stanciu (87. Oscar), Provod – Tecl (87. Hilál).
Sparta: Heča – Sáček, Štetina, Hancko, Hanousek – Hložek, Krejčí (90. Costa), Kanga, Dočkal (90. Vindheim), Karlsson (70. Frýdek) – Tetteh (46. Kozák).

Další novinky