Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Bod z Edenu má svou cenu

Trenér Václav Kotal po remíze se Slavií

Sdílet

Sezona 2019/20 je u konce. V posledním utkání sezony Sparta remizovala v Edenu se Slavií 0:0. Obě mužstva měla šance na to rozhodnout. Zápas po utkání zhodnotil trenér Václav Kotal.
Jak jste spokojený s bezbrankovou remízou?
Byla to spíš válka než fotbal. Hodně faulů, takový způsob hry nemám rád. Ale bylo to oboustranné.
Těší vás, že jste Slavii znemožnili slavit výhru na závěr sezony?
Přijeli jsme sem s cílem Slavii ty oslavy trochu zošklivit. S ohledem k bodovému rozdílu jí titul přejeme. Slavia byla v domácím prostředí lepší. Měla více šancí, trefila břevno, takže jsme rádi za bezbrankovou remízu. Bod má svou cenu, že jsme neprohráli na hřišti mistra.
I Sparta mohla udeřit, hlavně v první půli měla tři velké šance.
Byly to velmi dobré protiútoky, bohužel jsme je nedokázali zakončit. Dalo se to určitě vyřešit lépe a mohlo to skončit lépe.
Skvělým výkonem se blýskl Milan Heča. Máte zamotanou hlavu, kdo bude jednička?
Máme před sebou přípravu, času je dost. Uvidíme. I Nita chytal minulý zápas výborně. Máme tři vyrovnané brankáře, ale uvidíme, kdo dostane šanci. Milan každopádně zvládl derby velmi dobře.
Po koronavirové pauze se Sparta pod vaším vedením rozjela. Nemrzí vás, že je konec sezony?
Určitě ne, už toho mají všichni dost, to bylo vidět. Konec nám pomůže, potřebujeme dovolenou. I pro trenéry je to náročné, když hrajete každý třetí den, je minimum času na přípravu, de facto jen regenerujete. Jsem rád, že jsme splnili cíle, které jsme si vytyčili.

Další novinky