Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Hancko pokračuje v rudém

Vedení ACS se domluvilo s Fiorentinou na prodloužení hostování o další rok

Sdílet

Dávid Hancko zůstává minimálně na další rok hráčem AC Sparta Praha. Vedení klubu po náročných jednáních dospělo k dohodě s Fiorentinou. Deal s klubem z italské Florencie zní takto: prodloužení hostování o další sezonu s možností získat obránce po skončení hostování do svých služeb. A to za jiných podmínek, než které byly zanesené v původní dohodě o hostování.
Byla to téměř před rokem důležitá pracovní sobota. Kalendář ukazoval datum 3. 8. 2019 a na Letné probíhalo závěrečné jednání mezi sportovním ředitelem Tomášem Rosickým a zástupci Dávida Hancka. Ještě v ten stejný den pak klub oznámil příchod slovenského obránce na roční hostování.
Necelých dvanáct měsíců poté oznamuje AC Sparta Praha další důležitou zprávu, týkající se jména Dávid Hancko. Slovenský stoper, který se v období po skončení karantény stal jedním z klíčových hráčů letenského A-týmu, zůstává na další sezonu hráčem ACS.
„Dávid je mladý konstruktivní obránce s výbornými parametry pro současný fotbal. Hodně se nám líbil již v době působení v Žilině. Může nastupovat jak na stoperu, tak na místě levého beka. Tím nám zvýší konkurenci na obou těchto postech,“ řekl před rokem sportovní ředitel Tomáš Rosický. A co dodává nyní?
„V době koronavirové pauzy probíhala jednání s trenérem Kotalem, na kterých jsme se bavili o skladbě mužstva pro další sezonu. Shodli jsme se, že setrvání Dávida Hancka je naší jasnou prioritou. Máme za sebou složitá vyjednávání, pracovali jsme na tom opravdu dlouhou dobu. Proto jsme rádi, že jsme s Fiorentinou nakonec dospěli k dohodě,“ neskrývá spokojenost Rosický.
1 / 5
„Samotný Hanci sehrál velkou roli v tom, že bude minimálně další rok oblékat náš dres. Dal jasně najevo, že chce bezpodmínečně zůstat. Dávid udělal pod trenérem Kotalem velký pokrok a prokázal potenciál a kvalitu, kvůli kterým jsme ho před rokem přiváděli. Věříme, že u nás i nadále bude růst. Navíc, v týmu si získal velký respekt a stává se z něho leader. Jeho přístup je příkladný, i proto je moc dobře, že s námi pokračuje,“ vysvětluje sportovní ředitel.
Mladý slovenský obránce se v první polovině uplynulé sezony potýkal se zraněním, „Hanci“ svůj potenciál naplno rozvinul v druhé části minulého ročníku. Nejprve se probojoval do základní sestavy, poté společně s parťákem Lukášem Štetinou vytvořili stoperskou dvojici, která významně přispěla k sérii osmi výher v řadě a nakonec i k triumfu v MOL Cupu.
„Chci všem poděkovat, hlavně fanouškům, protože jejich podpora a touha po tom, abych tu zůstal, byla obrovská. Musím přiznat, že to je částečně důvod, proč cítím, že Sparta je pro mě i pro další sezonu to nejlepší. Jsem rád, že už před soustředěním je jasno a můžu se teď spolu s týmem chystat na novou sezonu,“ říká ke svému setrvání v klubu Dávid Hancko.

Další novinky