Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Na hattrick jsem nemyslel

Bořek Dočkal po Brnu

Sdílet

Stejně jako celý tým i Bořek Dočkal z individuálního pohledu vstoupil do nové sezony skvěle! V Brně předvedl kvalitní výkon, který okořenil dvěma vstřelenými góly a po duelu tak mohl s úsměvem hodnotit vítězství 4:1!

DOČKAL | Na hattrick jsem nemyslel

První zápas v sezoně a hned dva góly. Ideální start do nové sezony?
Bylo to pro nás utkání s dobrým úvodem, byli jsme hrozně efektivní. Využili jsme první tři příležitosti. Hráli jsme tak, jak jsme potřebovali, měli jsme dost prostoru po zisku míče, abychom chodili do brejků. Druhá půle už nebyla taková, nehráli jsme na riziko a nebyli tolik nebezpeční.
Pomohlo vám k extrémní produktivitě nové rozestavení se třemi stopery a dvěma útočníky?
Může to tak být. Těžko ale porovnávat, jak by to vypadalo v klasickém rozestavení. Při tomhle schématu musí soupeř jinak reagovat. V úvodu zápasu jsme z toho těžili, Brno nevědělo přesně, jak to přebírat. Hráli jsme v prostorech, odkud je to pro soupeře nebezpečné.
Zároveň se ale Zbrojovce otevíraly možnosti k rychlým výpadům. Musíte na tomhle ještě pracovat?
Určitě, vždycky je prostor ke zlepšení. Pak je to taky o kvalitě na míči, abychom ho udrželi a nedopouštěli se ztrát. To platí pro obě rozestavení. Možná by pro nás ve čtyřce vzadu druhá půle byla jednodušší, na druhou stranu jsem pořád cítil, že máme utkání pod kontrolou.
Dva góly jsi měl na kontě už po 35 minutách. Přiznej se, myslel jsi i na hattrick?
Musím říct, že jsem to neřešil. Dva góly jsou fajn, v přípravných zápasech jsem se moc netrefoval. Teď to tak vyšlo, vyřešili jsme dobře rychlé přechody. Hložan mi to skvěle předložil, pak mi to výborně rozeběhl Sáčis a měl jsem to otevřené. Na hattrick jsem nemyslel, ale byl bych za něj samozřejmě rád.

Další novinky