Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Jednoznačná výhra

Devatenátka přestřílela Pardubice 4:0

Sdílet

Po zkrácené a nedokončené sezoně, ve které sparťané získali mistrovskou trofej a letní přípravě se opět na trívníky vrátila Celostátní liga U19. Devatenáctka Sparty nastoupila v úvodním kole v Pardubicích proti místnímu fotbalovému klubu a do Prahy veze všechny tři body za výhru 4:0.
Trenér Kopáňko nasadil hned do základní jedenáctky všechny tři navrátilce z herního kempu A-týmu. A právě jeden z nich se mu odvděčil vedoucí brankou již v sedmé minutě, stoper Martin Vitík – 0:1.
Jednobrankový rozdíl svítil na světelné tabuli v areálu Ohrazenice až do 28. minuty, kdy Nalezinka překonal Sejk – 0:2.
Sparta si i nadále tvořila dobré příležitosti k navýšení dvougólového náskoku, ale žádnou další šanci již sparťanští střelci v prnvím polčase nevyužili a svěřenci trenéra Kopáňka odešli do kabiny s vedením 2:0.
Devatenáctka i ve druhé části dominovala utkání a vedla utkání k vítěznému konci. Po hodině hry došlo na první střídání, kdy ze hry odešel Žížala a jeho místo zaujal Schánělec. Sparťanské osmnáctce stačily na hřišti necelé tři minuty a už se radoval ze vstřelené branky. Skvělý tah od trenéra – 0:3.
Závěrečnou čtvrtou tečku za premiérovým zápasem nového ročníku Celostátní ligy udělal šest minut před koncem Sejk, který přidal svůj druhý zásah a upravil na konečných 4:0. Sparťanská U19 v úvodním kole plně bodovala po vítězství 4:0 nad Pardubicemi.
Druhé kolo čeká tentokrát starší dorostence doma na Strahově, a to v sobotu 29. srpna od 11:00 proti českobudějovickému Dynamu.
FK Pardubice U19 – AC Sparta Praha U19 0:4 (0:2)
Branky: 7. Vitík, 28. a 84. Sejk, 62. Schánělec. Rozhodčí: Lakomý – Dujsík, Rázek. Počet diváků: 88 diváků.
Pardubice: Nalezinek – Řezáč, Hanč, Jarkovský, Juliš (77. Čermák), Kirchner (66. Němec), Pejcha (77. Březina), Brychnáč (66. Němec), Hrnčíř, Miláček (59. Pandula), Hajník.
Sparta: Tůma – Borkovec, Freisinger (77. Vydra), Vitík, Suchomel (66. Kaštánek), Krajinský, Sejk, Osmani, Žížala (59. Schánělec), Šilhart (77. Sprinz), Váňa (66. Dukay).

Další novinky