Ligová fotbalová asociaceChance Liga
Novinky

Před zápasem vzpomeneme na Matyáška

Příběh malého sparťana

Sdílet

V letní přestávce přišla sparťanská obec o jednoho malého fanouška. Svět nečekaně opustil teprve dvouapůlletý Matyášek. Jeho tatínek pak požádal sparťany, ať za jeho zesnulého syna zapálí svíčku. Smutný příběh vzal za srdce všechny fanoušky.
28. července se na sociálních sítích mezi sparťany začal šířit smutný post Miloslava Zlesáka, jehož ani ne tříletý syn Matyášek nečekaně zemřel. Všechny fanoušky poprosil o zapálení svíčky pro jeho syna a svíček ten večer opravdu hořelo mnoho. Příběh se dotkl všech sparťanů, mohutně ho sdíleli, kondolovali a snažili se pro pozůstalé po Matyáškovi něco udělat. Jeden z fanoušků kontaktoval i nás jako klub a my jsme následně rodině poslali alespoň dresy se jménem Matyášek na zádech.
„Matyášek nám odešel a manžel poprosil fanoušky, aby za něj zapálili svíčku. Nevěřili jsme vlastním očím, kolik lidí reagovalo, bylo to úžasné. V tak těžké chvíli nám to hrozně pomohlo, věděli jsme, že na to nejsme sami,“ vzpomíná Matyášova maminka Michaela. „Vzalo to za srdce i lidi, kteří nás vůbec neznají, a my jim upřímně děkujeme. I Sparta se k tomu postavila úžasně. Matyáškovi jsme slibovali, že až trochu vyroste, vezmeme ho na stadion a on zažije tu atmosféru. Moc pro nás znamená, že se na Letnou dostane aspoň teď, symbolicky, díky tomuto textu. Sparta prostě není jen o fotbale, je o lidskosti, srdečnosti,“ pokračuje paní Michaela.
Celý příběh Matyáška najdete v nedělním elektronickém vydání magazínu Sparta do toho! Našeho malého fanouška si pak připomene na velkoplošných obrazovkách před zápasem proti Sigmě Olomouc, na kterém budou přítomni pozůstalí po malém sparťanovi.

Sdílet

    Další novinky