Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra v prvním domácím zápase sezony

Sparta porazila Olomouc 3:0

Sdílet

Sparta po výhře v Brně zvládla také první domácí zápas sezony. Na Letné porazila Olomouc 3:0. Dvakrát se trefil Juliš, po jedné brance přidal Kozák. Po úvodních dvou kolech ligy má Sparta plný počet bodů a skóre 7:1.
Trenér Sparty Václav Kotal do utkání nasadil totožnou základní sestavu jako při vítězném utkání s Brnem. Premiéru před domácím publikem tak zažil Ondřej Čelůstka.
V 6. minutě Dočkal skvělou uličkou vysunul do vápna Hložka. Ten si bohužel míč nezpracoval ideálně a obrana zblokovala na roh. Po něm se dostal k zakončení Čelůstka, po jeho střele ale přišel jen další rohový kop.
O pět minut později po přímém kopu zakončoval ve vápně LK37, ani jeho pokus ale neprošel olomouckou tvrzí. Krátce na to poslal Dočkal z přímého kopu míč na hlavu Štetinovi a jeho hlavička proletěla těsně nad brankou. V dalších minutách Sparta měla více ze hry, zakončení jsme ale neviděli.
V 36. minutě krásná akce Sparty skončila prvním gólem! Dočkal fantastickým pasem vysunul dopředu Hložka, ten postupoval na brankáře v tandemu s Lukášem Julišem. Ve vhodnou chvíli poslal Hložan balon doprava na volného parťáka a ten poslal míč do odkryté branky.
Těsně před přestávkou po rohovém kopu Dočkala pálil znovu Lukáš Juliš a jeho střela prošla až do sítě! Do kabiny tak sparťani odcházeli s dvoubrankovým náskokem.
Krátce po přestávce vypálil Dočkal z přímého kopu na bránu. Gólman Mandous vyrazil jeho pokus na roh. O chvíli později poprvé zatrnulo Milanu Hečovi. Tečovaná rána mířila směrem na branku Sparty, naštěstí skončila těsně vedle levé tyče.
V 58. minutě mohl Juliš zkompletovat hattrick. Vindheim mu posadil zprava míč na hlavu, jenže Julda mířil mimo tři tyče. Krátce na to Hložek vypálil z hranice vápna. Jeho kříž ná střela bohužel minula levou tyč.
V 64. minutě LK37 poslal ostrý projektil z dálky, bohužel si s ním Mandous poradil. Sparta stupňovala tlak. Po přímém kopu Dočkala hlavičkoval Lischka, bohužel mířil příliš vysoko. Po Vindheimově centru o pět minut později zakončoval Hložek, následoval rohový kop a hlavička Čelůstky mimo tři tyče.
Sparta kopala v utkání celkem jedenáct rohů a většinou byly nebezpečné. Po jednom z nich hlavičkoval Lischka. Jeho pokus skončil dalším rohem, po němž pálil Hanousek nad. Po Vindheimově centru v 70. minutě zakončoval Hložek. Následoval rohový kop a hlavička Čelůstky mimo tři tyče.
Pět minut před koncem Adam Karabec tvrdě pálil z hranice vápna. VAR následně dlouho zkoumal ruku ve vápně, penalta se ale nekopala. Spartu to mrzet nemuselo. V 89. minutě se prosadil Libor Kozák, který byl ve vápně na správném místě a dorazil balon do sítě. Sparta tak porazila Olomouc 3:0.
AC Sparta Praha – SK Sigma Olomouc 3:0 (2:0)
Branky: 37. a 45. Juliš, 89. Kozák. ŽK: Štetina – Hála, Greššák, González, Radić. Rozhodčí: Orel, Blažej, Hock. Diváci: 4613.
Sparta: Heča – Štetina, Čelůstka, Lischka – Vindheim, Sáček (90. Trávník), LK37, Dočkal (90. Souček), Hanousek – Hložek (81. Karabec), Juliš (74. Kozák).
Olomouc: Mandous – Hála, Jemelka, Hubník, Zmrzlý – Houska (79. Daněk), Zahradníček (84. Látal), Greššák (59. Zifčák), Breite, Falta (46. González) – Nešpor (79. Radić).

Další novinky