Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Druhé vítězství

Devatenáctka porazila Dynamo 3:0

Sdílet

Po úvodním vítězství v Pardubicích čekalo na tým trenéra Kopáňka první domácí utkání na Strahově proti Dynamu České Budějovice. Sparťané, hrající doma netradičně v bílých dresech ve stylu „bílého baletu“, se ujali vedení ve 36. minutě zásluhou Žížaly. Ve druhém poločase přidali po brance Vitík se střídajícím Schánělcem. Sparta porazila Dynamo 3:0.
Bez tradičního nástupu bylo v sobotu dopoledne zahájeno utkání 2. kola Celostátní ligy U19. Sparta hrající v bílém poprvé ohrozila branku Července již v osmé minutě, kdy se na hranici šestnáctky opřel do odraženého míče Osmani. Pokus však skončil pouze v ochranné síti za brankou Dynama. Po čtvrt hodině hry se pokusil překvapit brankáře soupeře Žížala střelou z otočky. Červenec byl připraven. O minutu později našel svým centrem z levého křídla Osmani Suchomela, který sklepl pod sebe Sejkovi. Kapitán Sparty si navedl míč na střed a nebezpečně vypálil – tyč! Sejkovi nebylo toho dne přáno. Ve dvacáté minutě si seběhl na roh na přední tyč a po lehké teči míč rozvlnil pouze boční síť. Do střeleckého záznamu se zapsala až střela Žížaly, který dokázal přetlačit několik soupeřů a v pádu uklidil míč za záda brankáře – 1:0.
Aktivní Sparta měla vývoj prvního poločasu pod kontrolou. Době pracující obrana v čele se stopery Vitíkem a Krajinským vyhrávala důležité souboje a gólman Tůma měl v prvním poločase minimum práce a pomáhal hlavně s rozehrávkou.
Ihned zkraje druhé půle mohl navýšit náskok Šilhart v úniku, ale tváří v tvář Červencovi neuspěl. Záhy chyběly Vitíkovi pouze centimetry, aby se prosadil podruhé v sezóně. Svěřenci trenéra Kopáňka na soupeře vyloženě nalezli a pokusili se o definitivní rozhodnutí zápasu již v úvodních minutách druhého dějství.
Vytáhlý stoper Vitík se nakonec dočkal po hodině hry. Nakrátko rozehraný roh prostrčil Osmani za obranu na Šilharta, který z brankové čáry přesně našel Vitíka, který nadvakrát překonal Července – 2:0.
Deset minut před koncem nabídli sparťanští mladíci další pohlednou akci, když Šilhart nacentroval z pravé strany do prostoru pokutového kopu na volného Sejka, který však ještě překvapivě posunul doleva na nabíhajícího Schánělce a ten měl již lehkou práci – 3:0.
V závěru ukázal své neoddiskutovatelné kvality brankář Tůma, který parádním skokem do šibenice zamezil soupeři skórovat a udržel i v druhém podzimním kole čisté konto.
Devatenáctka Sparty porazila Dynamo České Budějovice 3:0. V příštím kole se U19 představí nezvykle v úterý 8. září na půdě Meteoru Praha. Utkání je na programu od 11:00.
AC Sparta Praha U19 – SK Dynamo České Budějovice U19 3:0 (1:0)
Branky: 36. Žížala, 61. Vitík, 78. Schánělec. ŽK: Borkovec, Vitík, Sejk – Pravda. Rozhodčí: Novák – Severýn, Bočok. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Tůma – Borkovec, Vitík, Krajinský, Suchomel (69. Schánělec), Šilhart (83. Hodouš), Váňa (83. Kaštánek), Freisinger (80. Vydra), Osmani, Žížala (80. Sprinz), Sejk.
Dynamo ČB: Červenec – Bízek, Němeček, Vítovec (77. Polanský), Pravda, Kousal, Bečvář, Krch (46. Schönbauer), Hudeček, Hais (83. Prášek), Mašek (63. Česák).

Další novinky