Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Sedmnáctka bez ztráty

U17 porazila Dynamo ČB 4:0

Sdílet

Mladší dorostenci se ve druhém kole Celostátní ligy U17 poprvé představili domácím fanouškům v TCM na Strahově. Diváci v ochozech viděli celkem čtyři góly a všechny v síti sobotního soupeře Dynama České Budějovice. Jako první se mezi střelce zapsal v prvním poločase Kolínek. Zbylé tři góly padly po přestávce, kdy se dvakrát prosadil reprezentant Boček a skóre uzavřel, minutu před koncem, střídající Penxa. Sparťanský mladší dorost porazil Dynamo České Budějovice 4:0.
Na strahovském pažitu bylo již od prvních vteřin rušno. Aktivní sparťané hrající v bílém vstoupili do utkání velmi dobře. Již v první minutě se ocitl v nadějné pozici Hruška, ale zradilo ho zpracování. O pár minut později napřáhl z dálky Boček, ale pokus zablokovala obrana Jihočechů. V šestnácté minutě našel Kolínek skulinu v obraně Dynama, kam si zaběhl Hruška. Tvrdá střela skončila na tyči! Po rohu do šestnáctky Budějovic nebezpečně hlavičkoval vytáhlý stoper Stárek, ale branku minul. Na druhé straně se ozvala hlava obránce Čoudka, který podobně jako Stárek hlavičkoval mimo tři tyče.
Ve 23. minutě si Hruška narazil s Bočkem a první jmenovaný uháněl na branku pronásledován obráncem. Hruškovi se podařilo prostrčit míč pod padajícím Polanským. Střela sice mířila pomalu mezi tři tyče, ale nic nenechal náhodě Kolínek, který pro jistotu ve skluzu doklepl míč do sítě – 1:0.
I nadále byli sparťané aktivnější a nebezpečnější. Vidět byla zejména útočná dvojice Boček - Hruška. Do poločasové přestávky však žádná branka nepadla a Sparta šla do kabiny s jednobrankovým vedením.
V 51. minutě vystihl Hruška rozehrávku budějovických a vyslal do úniku tváří v tvář obránci a brankáři Bočka, který nejdříve oklamal obránce a následně uklidil míč na přední tyč – 2:0.
Vzápětí se ocitl ve velké šanci Penxa, ale na Polanského nevyzrál. Střídající Penxa se o pár minut změnil v asistenta, když skvělým centrem z pravého křídla našel volného Lillinga. Záložník Sparty orazítkoval tyč. Do třetice Penxa nacentroval na Bočka, který hlavičkoval nad. Po téměř hodině hry proběhl Hruška půlku hřiště a naservíroval míč před bránu Bočkovi, který neměl problém zvýšit náskok Sparty – 3:0. Pro Hrušku šlo o třetí asistenci v zápase.
Mladí sparťané nadále kontrolovali hru a soupeře nepouštěli do výraznějších příležitostí. V 72. minutě Boček prodloužil na Penxu, který si vyhlédl Krejčího v šestnáctce. Tvrdá střela se otřela pouze o břevno a zamířila mimo tři tyče. Následně Jedlička elegantně prošel středem hřiště a předložil míč Penxovi, ten však pouze prověřil rukavice Polanského. V 77. minutě o sobě dali vědět také hosté v ofenzivě, když nebezpečná hlavička Kotrby skončila jen těsně vedle. O konečném výsledku zápasu rozhodl minutu před závěrečným hvizdem Penxa, který zužitkoval nabídku Krulicha a nedal brankáři Jihočechů šanci – 4:0.
U17 porazila Dynamo České Budějovice 4:0 a po dvou kolech má na kontě plný počet bodů. V příštím kole vyzvou sparťané pražský Meteor, a to v úterý 8. září od 13:15.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Těší mě, že jsme dokázali odstranit většinu nedostatků z úvodního kola z Pardubic a Dynamo přesvědčivě porazili. Vytvořili jsme si velké množství nadějných příležitostí a na hřišti dominovali. Dařilo se nám i v defenzivě, jediné na čem je třeba zapracovat je bránění standardních situací. Zasloužené tři body.“
AC Sparta Praha U17 – SK Dynamo České Budějovice U17 4:0 (1:0)
Branky: 23. Kolínek, 51. a 58. Boček, 89. Penxa. ŽK: Boček, Jandovský - Hron. Rozhodčí: Severýn - Novák , Bočok. Počet diváků: 50 diváků.
Sparta: Bašta - Rott (46. Penxa), Ševinský, Stárek, Krejčí - Kolínek (67. Jandovský), Jedlička, Lilling (77. Staroščák), Vitarigov (62. Čihák) - Boček, Hruška (77. Krulich)
Dynamo ČB: Polanský – Faltus (67. Kodad), Novák (46. Kotrba), Hora, Hron (62. Gutwirth), Smejkal, Macák (46. Špaček), Vrána (46. Pastier), Čoudek, Plucar, Koutecký.

Další novinky