Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Přátelské utkání s Bohemkou

V zápase nastoupili Minčev a Krejčí

Sdílet

Sparta během reprezentační přestávky sehrála přátelský zápas s Bohemians Praha 1905. Příležitost dostali zejména hráči, kteří toho v poslední době tolik neodehráli. Poprvé v rudém dresu nastoupili Martin Minčev a v obnovené premiéře Ladislav Krejčí.
Ve druhé minutě vypálil z dálky po rohovém kopu Kamil Vacek. Jeho pokus skončil těsně vedle levé tyče. O chvíli později se odehrála nádherná akce Sparty. Dominik Holec rychle rozehrál na Jana Fortelného a mladý záložník z vlastní poloviny přihrál po zemi mezi obránce Martinu Minčevovi. Ten si skvěle zpracoval, běžel k brance a první střelou v rudém dresu otevřel skóre.
Ve 12. minutě podruhé zahrozila Bohemka, když Pavel Osmančík zakončil protiútok Klokanů. Dominik Holec byl ale připraven a jeho střelu z hranice vápna bez problémů pokryl.
Ve 23. minutě se ke střele ve vápně dostal znovu Kamil Vacek, Holec si ale s jeho pokusem poradil. Bylo znát, že velkou chuť do fotbalu má Ladislav Krejčí. Několikrát se snažil najít spoluhráče centrem do vápna a postavil se i k rozehrávce přímého kopu. Obraně Bohemky se ale dařilo balony odklízet do bezpečí.
Osm minut před pauzou pálil znovu Vacek, Holec ale střelu někdejšího sparťana zneškodnil. Ve 40. minutě skončila tečovaná střela Filipa Haška jen rohovým kopem. Víc už se v první půli nestalo a Sparta šla do druhé půle s vedením 1:0.
V 55. minutě po pravé straně utekl Osmančík, jeho přihrávku po zemi ještě sparťanská obrana odvrátila. Vzápětí se ale do míče opřel Bartek a dobře kroucenou střelou vymetl pravou šibenici naší branky. Holec byl bez šance.
Sparta byla aktivní a usilovala o vstřelení druhé branky, hosté se naproti tomu snažili těžit hlavně z brejků. Šance ovšem dlouho chyběly, protože akce většinou končily u dobře bránících hráčů.
V 73. minutě vypálil z dálky Krch, jeho střela proletěla vedle pravé tyče naší branky. O pět minut později se i přes faul uvolnil Souček a centroval do vápna na Kozáka, míč bohužel hlavu sparťanského útočníka nenašel a proletěl pokutovým územím.
Největší sparťanskou šanci druhé půle měl Kozák, kterého křížnou přihrávkou ve vápně našel Trávník. Libor pohotově vypálil, střela ale mířila po pravé ruce Bačkovského, který si s pokusem poradil.
V 86. minutě se po rohovém kopu ve vápně do balonu opřel Köstl, jeho střela se otřela o břevno a skončila těsně za brankovou čárou. Ani tentokrát toho Holec moc dělat nemohl. Víc už se nestalo a Sparta v přátelském utkání prohrála s Bohemkou 1:2.
Michal Šmarda, asistent trenéra: „Jsme rádi, že jsme utkání sehráli, protože jsme potřebovali, zápasové vytížení pro hráče, kteří toho v poslední době tolik neodehráli. Chtěli jsme, aby se dostali do zápasového rytmu a do tempa. Trénovat a hrát zápas je rozdíl. Myslím si, že utkání mělo v určitých fázích dobrou kvalitu a náboj.“
Sparta: Holec – Sáček (46. Plavšić), Souček, Lischka, Polidar – Karlsson, Fortelný, Trávník, Krejčí (62. Hanousek) – Minčev (62. Juliš), Kozák.

Další novinky