Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Bude to bojovné utkání

David Lischka před Karvinou

Sdílet

Ještě než vám nabídneme klasické videopreview před zápasem proti Karviné, přinášíme vám navíc i textový rozhovor s Davidem Lischkou, který se právě chystá na sobotní odjezd do Ostravy, kde hráči před zápasem přespí.
Sparťané využili reprezentační pauzu naplno a odehráli během ní hned dva modelové zápasy: „Proti Bohemce si trenér chtěl vyzkoušet hráče s menším herním vytížením a ty, kteří se vracejí po zranění, ve druhém proti Žižkovu se pak zkoušely různé věci z pohledu taktiky. V tomhle to splnilo účel,“ pochvaluje si David Lischka.
„Věříme, že navážeme tam, kde jsme skončili. Máme šest bodů a chceme v tom pokračovat. Klíčem je předvádět i nadále podobné výkony, jako před přestávkou. Na tom jednoznačně můžeme stavět.“
V minulé sezoně na jaře právě v Karviné začal obrat sparťanské sezony do pozitivna. A teď se vracíme na stejné místo potvrdit vzestup formy posledních měsíců: „Karviná bude nepříjemná, bude to bojovné utkání. Udělali v týmu několik změn a mají teď dobře poskládaný kádr,“ upozorňuje stoper.
Ten se se svými kolegy vzadu bude muset vyrovnat s vážným zraněním Lukáše Štetiny, které ho na dlouho vyřadilo ze hry: „Lukášovo zranění je samozřejmě pro nás všechny velká rána. Měl velkou formu, byl to stabilní člen naší obrany. Ale věřím, že ho dokážeme nahradit, Plechy nastupoval v přípravě a nebojím se toho, že by to nezvládl,“ ujišťuje fanoušky David Lischka.

Další novinky