Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Velký obrat v Karviné!

Sparta pěti góly otočila utkání a zvítězila 5:2

Sdílet

Ve 40. minutě Sparta prohrávala 0:2, ještě do poločasu ale zásluhou Hložka a Dočkala vyrovnala. Ve druhé půli pak vstřelil první gól ve Spartě LK37, další trefy přidali Hložek a Kozák. Sparta tak veze po výhře 5:2 z Karviné tři body a po čtyřech letech je v čele ligy! Závěrečných dvacet minut odehrál Laco Krejčí, který nastoupil poprvé po návratu z Itálie.
Trenér Václav Kotal udělal v sestavě jedinou změnu. Zraněného Lukáše Štetinu nahradil Dominik Plechatý. Poprvé byli na lavičce připraveni Ladislav „Laco“ Krejčí a také brankář Dominik Holec.
V úvodní čtvrthodině se obě mužstva oťukávala. První příležitost měla v 15. minutě Sparta. Hložek pláchl na levé straně a centroval podél brankové lajny na nabíhajícího Vindheima. Ten bohužel balon nedoběhl.
Vzápětí naopak po centru Vindheima hlavičkoval LK37, s jeho pokusem si ale Bolek dokázal poradit. Sparta byla nadále aktivní a o tři minutě později po nabídce Dočkala z pravé strany hlavičkoval nad branku Adam Hložek.
Ve 23. minutě přišlo malé deja-vu, když se domácí stejně jako posledně dostali do vedení. Tentokrát dokonce z první příležitosti. Ostrák věrný svému jménu ostře vypálil křížnou střelu, Heča vyrazil jen před sebe a míč uklidil do sítě Papadopulos.
O tři minuty později mohla Sparta odpovědět. Dočkal se postavil ke standardce a svým centrem z pravé strany skvěle našel hlavu Hložka, i tentokrát ale Hložan mířil nad.
A vzápětí to bylo ještě horší. Ve 28. minutě si dal Lischka po centru Bartošáka z levé strany vlastní branku. I když to pár minut trvalo, Sparta se naštěstí z tvrdého direktu dokázala oklepat ještě v první půli.
Čtyři minuty před poločasem se Vindheim na pravé straně hřiště zbavil protihráče a přihrál do vápna Hložkovi. Hložan si mazácky posadil na zadek obránce a napálil míč do brány! První ligová trefa sezony pro osmnáctiletého útočníka!
A u kontaktního gólu to neskončilo! V nastavení první půle Twardzik ve vápně fauloval Hložka a sudí Proske nařídil penaltu. K ní se postavil kapitán Bořek Dočkal, který střelou doprava po zemi prostřelil gólmana Bolka! Do kabin se tak šlo za stavu 2:2.
Šest minut po přestávce mohl znovu zazlobit Papadopulos .Tentokrát jeho hlavička po centru Bartošáka míří mimo bránu. O minutu později Hložek pláchl Twardzikovi a hledal Vindheima. Obránci ale Andyho nenechali vypálit na bránu.
Spartu to naštěstí mrzet nemuselo. O dvě minuty později Lischka odčinil vlastní gól, když fantastickým centrem do vápna našel volného LK37, který vstřelil svůj první gól ve Spartě! Tentokrát ho o něj už nikdo ze statistiků nepřipravil.
A s dalším úderem Sparta nečekala dlouho. Skvělou individuální akci předvedl Adam Hložek. Navedl si balon do vápna, i tentokrát se zbavil zadáka a chladnokrevně zakončil k tyči!
Dvacet minut před koncem jsme viděli velký návrat. Po čtyřech letech si rudý dres v ligovém utkání přetáhl přes hlavu sparťanský odchovanec Ladislav „Laco“ Krejčí.
Čtvrt hodiny před koncem Juliš vypálil ve vápně, obrana však jeho pokus zblokovala na roh. O chvíli později Julda opustil hřiště. Tentokrát se tak do střeleckých statistik nezapsal.
Ale Sparta ještě neměla dost! Laco Krejčí na zápis do statistik dlouho nečekal. Skvělou přihrávkou do vápna z pravé strany našel Kozáka a ten osm minut před koncem bez váhání balon napálil do brány!
Sparta tak po velkém obratu porazila Karvinou 5:2 a poprvé od 21. srpna 2016 je po dohraném kole v čele ligy!
MFK Karviná – AC Sparta Praha 2:5 (2:2)
Branky: 23. Papadopulos, 28. Lischka (vl.) - 41. Hložek, 45+2. Dočkal, 53. „LK37“ Krejčí, 56. Hložek, 82. Kozák. ŽK: Bez karet. Rozhodčí: Proske – Caletka, Dresler. Diváci: 2914.
Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Twardzik – Ndefe, Smrž (71. Marek Hanousek), Mangabeira (87. Jursa), Qose (62. Mikuš), Bartošák (87. Janečka) – Ostrák, Papadopulos (87. Tavares).
Sparta: Heča - Plechatý, Čelůstka, Lischka – Vindheim (70. „Laco“ Krejčí), Sáček, „LK37“ Krejčí, Dočkal, Hanousek – Juliš (76. Kozák), Hložek (85. Karlsson).

Další novinky