Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Šestka Sigmě

Devatenáctka přehrála Sigmu 6:0

Sdílet

Sparta a Sigma – každoročně velcí favorité v kategorii U19 a souboj na Strahově sliboval další ze série vyrovnaných bitev. Utkání 4. kola Celostátní ligy však mělo úplně odlišný průběh, když Sparta vedla již o poločase 4:0. Konečný počet vstřelených branek na straně Sparty ještě narostl. Sparta porazila Sigmu Olomouc vysoko 6:0.
Po dlouhé cestě z Olomouce nedostala Sigma na hřišti žádný čas na aklimatizaci a již ve druhé minutě přistál v šestnáctce Olomouce první roh. Na přední tyči hlavičkoval těsně vedel Žížala. Sparta si od prvních minut vytvořila tlak, jak se sluší a patří na domácím trávníku a v deváté minutě se dočkala vedoucí branky. Centr z pravé strany poslal do chumlu hráčů Šilhart. Míč doputoval až na nohu Vitíka, který pohotově uklidil míč k tyči – 1:0.
Čtvrtý zápas, čtvrtý gól pro Martina Vitíka. Neuběhla ani čtvrt hodina zápasu a opět se měnilo skóre. Šilhartův nakrátko rozehraný roh obrana sice odvrátila, ale pouze k domácím, kteří briskně vrátili míč do šestnáctky, kde nejvýše vystoupala stoperská dvojice Krajinský – Vitík. První jmenovaný se k míči probojoval dříve a hlavičkou překonal Stoppena – 2:0.
Sparťané v tu chvíli hladoví po brance se neohlíželi a šli si jasně za svým cílem. V tu chvíli však do balonu vlétli oba stopeři a došlo ke srážce. Vitík musel být nakonec ošetřován kvůli tržné rance na hlavě. S obvazem však dohrál zápas až do poslední vteřiny.
Ve 24. minutě letenští bleskurychle vyvezli míč po pravé straně, jmenovitě Šilhart a kolmicí za obranu vyzval k velkému sprintu beku Borkovce. "Borky" ve stylu Pavla Kadeřábka přelétl hřiště až do šestnáctky Olomouce, kde byl faulován. Penaltu s přehledem proměnil kapitán Sejk – 3:0.
Skvělé představení hráčů v rudých dresech pokračovalo, když po půl hodině hry Šilhart získal míč před vlastní šestnáctkou, přepnul do ofenzivy a parádním pasem vysunul Vydru, který nikým neatakován pelášil na gólmana Sigmy. Síť se opět zavlněla – 4:0.
Krátce po čtvrté brance Sparty mohli skórovat hosté, kteří vystihli rozehrávku domácích. Proti byl však brankář Tůma a díky parádnímu zákroku i nadále držel čisté konto. Tůma kapituloval v úvodních čtyřech zápasech Celostátní ligy pouze jednou, a to když byl proti Meteoru překonán z pokutového kopu.
Sparťanská „pátá“ mohla odbít ještě před přestávkou, ale Schánělec nenaložil s prostrčením Freisingera ideálně. Sparta šla do kabiny s čtyřgólovým náskokem.
Ať už byly plány Sigmy po přestávce jakékoliv, tak svěřenci trenéra Kopáňka dali po zahájení druhého dějství jasně najevo, že body zůstanou jednoznačně na Strahově. Aktivita, dominance, přesnost. To vše zdobilo hru letenských, kteří olomuckým téměř nic nedovolili. Hned ve 48. minutě se pokusil akrobaticky zakončit Sejk, ale jeho pokus těsně minul tyč. Následně mohl dvakrát skórovat Schánělec, ale jeho technické střely se mezi úspěšné nezařadily – nejprve mimo a následně orazítkované břevno. Pátého gólu se lavička v čele s trenérem Kopáňkem dočkala v 68. minutě, kdy si po asistencích připsal branku Šilhart – 5:0.
V 70. minutě postupovala na jediného obránce dvojice Hodouš – Vydra a celou situaci vyřešila náramně, když Hodouš přesným a skvěle načasovaným pasem připravil parádní střeleckou pozici pro Vydru a ten podruhé v zápase překonal Stoppena – 6:0.
Pár minut před závěrečným hvizdem se mohl mezi střelce zapsat také Kaštánek, ale v tísni nenasměroval svou střelu ve skluzu mezi tři tyče. Sparta porazila ve 4. Kole Celostátní ligy U19 Sigmu Olomouc 6:0.
V příštím kole narazí tým trenéra Kopáňka na FK Příbram. Hrát se bude již v pátek 18. září od 11:00 v Příbrami u Litavky.
AC Sparta Praha U19 – SK Sigma Olomouc U19 6:0 (4:0)
Branky: 9. Vitík, 15. Krajinský, 24. Sejk (pen.), 31. a 74. Vydra, 68. Šilhart. ŽK: Šilhart – Mikulenka. Rozhodčí: Klíma – Mudra, Štípek. Počet diváků: 100 diváků.
Sparta: Tůma – Borkovec, Freisinger (70. Váňa), Vitík, Suchomel, Krajinský, Sejk, Schánělec (78. Sprinz), Žížala (57. Hodouš), Šilhart (70. Kaštánek), Vydra.
Sigma: Stoppen – Coufal (70. Vítek), Sklenář, Vymětalík, Kašpárek (57. Koláček), Galus, Raclavský (70. Mikulenka), Fabiánek, Černý, Nízký (57. Judas), Waclawik (57. Vyhlídal).

AŤ ŽIJE SPARTA!

Další novinky