Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Vítězné drama

Sedmnáctka přetlačila Slovácko

Sdílet

Další tři body. Po vysoké výhře 8:0 v Příbrami přivítal tým trenéra Bláži na Strahově Slovácko. Po skvělém prvním poločase vedla Sparta již tři nula, ale hosté dokázali snížit na rozdíl jediného gólu a do posledních vteřin bojovali o bodový zisk. Sparťané však těsný náskok uhájili a porazili tým z Uherského Hradiště 3:2.
Zápas šestého kola Celostátní ligy začal pěkně zostra. Hned po čtyřech minutách hry stál tváří v tvář brankáři Slovácka Hruška. Urban pokus vyrazil pouze k nohám Jedličky, ale ani ten míč do sítě neuklidil. Na druhé straně znělo břevno Kolářovy branky. V osmé minutě po kombinaci Boček – Hruška – Tesař pohotově pálil poslední jmenovaný a na jeho pokus už Urban nestačil – 1:0.
Po čtvrt hodině hry skončil míč podruhé v síti Slovácka. Střelci Penxovi byl však odpískán útočný faul. Záhy Hruška posunul do šestnáctky na volného Tesaře, který postupoval na gólmana. V poslední moment byl útočník Sparty sražen k zemi a sudí Švorc nařídil pokutový kop. Bočkův pokus Urban lapil. Jednobrankový náskok však vydržel jen do dvacáté minuty, kdy tečovaný centr Jedličky zametl k tyči Tesař – 2:0.
 
Sparťané hrozili i ze vzduchu, jako Ševinský po půl hodině hry. Jeho hlavička jen těsně minula branku. Následně mohl faul ve vápně na Hrušku potrestat dvougólový Tesař, ale ani druhou penaltu v zápase se sparťanům nepodařilo proměnit. O minutu později obral agilní Tesař gólmana Urbana o míč a vybídl Jedličku k zakončení. Brankář Slovácka však předvedl bleskurychlý návrat a míči zabránil přejít brankovou čáru. I přesto byl Urban v prvním poločase pokořen třikrát – ve 36. Minutě obral napadající Jandovský obránce o míč a chladnokrevně zakončil k tyči – 3:0.
Slovácko může ve velké míře děkovat svému brankáři, který zneškodnil v prvním poločase nespočet sparťanských příležitostí, že je náskok letenských pouze třígólový.
Druhý poločas začal šancí Tesaře, ale mířil nepřesně. Ve 49. minutě se podařilo hostům podařilo vysunout za obranu rychlého Kostku, a ten snížil – 3:1.
V 57. minutě mohl vrátit náskok Spartě Boček slibným pokusem z volného přímého kopu, ale střílel těsně nad. S přibývajícími minutami Slovácko postupně přebíralo kontrolu. Spartě se nedařilo držet míč na útočné polovině a obrana v rudých dresech byla v permanenci. Klid domácím mohl dodat uniknuvší Tesař, ale po kličce gólmanovi mu nešťastně utekl míč do zámezí. Jako by platilo pravidlo „nedáš – dostaneš“. Neproměněný nájezd Tesaře potrestali hosté gólem Chramcova ze standardní situace v 71. minutě – 3:2.
Dramatický závěr však nepřinesl, i přes příležitosti na obou stranách, gól a Sparta uhájila těsné vítězství 3:2.
V příštím kole vyzve sedmnáctka Zlín, a to v sobotu 3. října od 15:45 ve Zlíně v Areálu Vl. Marečka.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „V utkání jsme chtěli vycházet ze zajištěné obrany a hrozit z rychlých protiútoků. Dařilo se nám – spousta vytvořených příležitostí a dva pokutové kopy v prvním poločase. Penalty jsme však trestuhodně neproměnili. Poločas měl být více než 3:0. Ve druhém dějství jsme se zbytečně zatáhli a dali soupeři prostor tvořit. Slovácko sice po přestávce předvedlo zlepšený výkon, ale my nemůžeme dopouštět dramatické závěry v zápasech, ve kterých vedeme o tři branky. Velké poučení pro další zápasy.“
AC Sparta Praha U17 - 1. FC Slovácko U17 3:2 (3:0)
Branky: 8. a 21. Tesař, 36. Jandovský - 49. Kostka, 71. Chramcov. ŽK: Gryc (SLO). Rozhodčí: Švorc – Nedvěd, Dimastromatteo.
Sparta: Kolář - Staroščák, Ševinský, Kohoutek, Krejčí - Penxa (72. Kačer), Jandovský, Jedlička, Hruška (90. Krulich) - Boček (82. Horák), Tesař.
Slovácko: Urban – Chramcov, Záměčník, Daňhel (78. Kolář), Janečka, Šušla (78. Břečka), Severa (39. Záhumenský), Jurčeka, Kostka, Slouka (78. Krejčí), Jonáš (46. Gryc).

Další novinky