Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-19

Deštivé tři body

Devatenáctka si poradila se Slováckem

Sdílet

Jako v Anglii. Sparťanská devatenáctka si v sobotu musela připadat na Strahově, jak na Ostrovech. Silný déšť a ostrý vítr doprovázeli zápas 6. kola Celostátní ligy U19 proti Slovácku. V nepříjemných podmínkách nakonec sparťané slavili zisk tří bodů po vítězství 2:0, které zařídil dvougólový Sejk.
Sparťané naskočili do utkání v tradičních rudých dresech, jak je jim vlastní v domácím prostředí. V deštivém počasí musela devatenáctka odehrát své utkání na umělé trávě, protože přírodní trávník byl silně podmáčen. Na obou týmech bylo v prvních minutách vidět, že míč se přeci jen na „umělce“ chová trochu jinak a hráči jsou zvyklí na přírodní trávu. Jak Andres mezi třemi tyčemi Slovácka, tak také Tůma na straně Sparty nezůstali v prvním poločase bez práce a museli převést několik skvělých zákroků.
Ve 22. minutě došlo k nedorozumění mezi obranou a brankářem Slovácka. Vyběhnuvšímu Andresovi se nepodařilo dostatečně odkopnout míč, který skončil přesně na kopačce Sejk. Útočník Sparty si míč posunul do středového kruhu a obloučkem otevřel skóre zápasu – 1:0.
Po půl hodině hry mohla být lavička v čele s trenérem Kopáňkem ještě pozitivnější, protože střelec prvního gólu Sejk si seběhl na centr Šilharta na přední tyč a míč nechytatelně pověsil pod břevno – 2:0.
Trenér Kopáňko o přestávce nesáhl k žádné změně a do druhé půle vyslal totožnou jedenáctku. Podobně jako v prvním poločase si oba týmy vytvořily nadějné příležitosti. Tu největší na straně Sparty spálil v 65. minutě Žížala, když z malého vápna po přihrávce z levé strany, neprocedil míč skrze Andrese. S přibývajícími minutami bylo Slovácko čím dál nebezpečnější a tvořilo si herní převahu, avšak bez gólového výsledku a Sparta porazila Slovácko 2:0.
AC Sparta Praha U19 - 1.FC Slovácko U19 2:0 (2:0)
Branky: 22. a 31. Sejk. ŽK: Suchomel, Sejk – Kozel, Kočí, Kudela. Rozhodčí: Nedvěd – Švorc, Dimastromatteo.
Sparta: Tůma – Osmani, Vydra, Suchomel, Sejk (78. Váňa), Freisinger, Vitík, Borkovec, Kaštánek, Šilhart, Schálěne (62. Žížala).
Slovácko: Andres – Bartoš (60. Porč), Kozel (70. Janečka), Kočí, Kudela, Velecký, Kratochvíla, Bartoš, Gabriš, Kabelka (83. Šušla), Houdek.  

Další novinky