Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Podržel nás Heča

Trenér Sparty Václav Kotal po utkání s Jabloncem

Sdílet

Sparta má po šesti zápasech plný počet 18 bodů. Přesto trenér Václav Kotal úplně spokojený nebyl, zejména s hrou v druhé půli. Přečtěte si, co řekl trenér na tiskové konferenci novinářům, nebo si pusťte rozhovor pro Sparta TV.

KOTAL | Podržel nás Heča

Trenére, máte 18 bodů po šesti zápasech? Byl to cíl?
Samozřejmě jsme rádi, že jsme dokázali všech šest utkání dotáhnout do vítězného konce. I když si myslím, že tohle bylo asi to nejtěžší. Nic tomu dlouho nenasvědčovalo. V prvním poločase si myslím, že jsme dobře plnili to, co jsme si řekli. Ve druhé půli začal soupeř posilovat útočnou fázi nasazením dalších útočníků. My jsme na to nedokázali reagovat a dostávali jsme se zbytečně pod tlak.
Na začátku druhé půle jste přešli na rozestavení se čtyřmi obránci. Co vás k tomu vedlo? A mohlo to být příčinou, že se hra trochu rozpadla?
Právě to rozestavení na čtyři obránce bylo jistější. Soupeř hrál na rychlé kraje. Ladra na jedné straně, Pilař na druhé, na hrotu Schranz. V prvním poločase jsme dobře vykrývali prostory a za stavu 2:0 jsme to chtěli víc zajistit. Tím, jak soupeř nasadil další útočníky, potřebovali jsme posílit obranu. Docházelo k situacím dva na dva, tři na tři, neměli jsme zajištění a špatně se nám vraceli středoví záložníci, aby vykrývali prostor před stopery. Z tohoto důvodu měl soupeř ve druhém poločase několik šancí a naštěstí dokázali využít jen jednu.
Hložek a Juliš dali oba gól. Co říkáte na jejich spolupráci?
Jsem rád, že nám zůstala efektivita dopředu. Máme dva týdny před dalším utkáním. Jedou nám reprezentanti, ale musíme zapracovat na organizaci hry. Mluvím o tom neustále. Čekají nás náročná utkání Evropské ligy a musíme být schopni zareagovat na změny rozestavení soupeře.
Krejčí nastoupil na stoperu. Jak se vám líbil ve trojici a ve čtyřce po změně stran?
V první půli jsme hráli, co jsme chtěli. Bylo důležité, že jsme dokázali prodat to, co jsme si připravovali. Nakonec z toho byly dva góly a myslím si, že jsme měli utkání pod kontrolou. Ve druhém poločase měli kluci reagovat v obraně. My hráli v rozestavení 4-2-3-1, soupeř vyndal záložníky, dal tam útočníky v tu chvíli se musí stáhnout hráč ze středu. Nedokázali jsme reagovat na hru soupeře. Proto měl druhý poločas průběh, jaký měl.
Je výkon Michala Trávníka příslibem?
Trávník se dostal do sestavy proto, že dobře pracoval na tréninku, v poháru podal velmi dobrý výkon a Láďu jsme stáhli do čtyřky. Proto se dostal do hry. Ve druhé půli nám středoví hráči špatně vyplňovali prostor před sebou a soupeř se dostával do šancí. Proto jsme střídali. Přišel Souček a Jablonec přidal zase dalšího útočníka, hráli na tři vysoké útočníky a my jsme s tím měli problém.
Juliš po losu řekl, že dá víc gólů než Zlatan. Co jste tomu říkal? A co říkáte na jeho gólový průměr?
Jsme rádi, že mu to střílí. Četl jsem ten rozhovor a říkal jsem mu, že jsem na to zvědavý, až přijedou soupeři v Evropské lize. Je dobře, že má sebevědomí, ale musí to splnit.

Další novinky