Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeU-17

Zlínská přestřelka

Sedmnáctka vyloupila ševce

Sdílet

Sparťané v sedmém kole Celostátní ligy cestovali do dalekého Zlína, kde se již od sedmé minuty museli obejít bez stopera Ševínského, který viděl červenou kartu. Svěřenci trenéra Bláži však utkání i přes nelehký začátek zvládli a porazili Zlín 5:3. Hattrickem se blýskl Tesař.
Sparta zahájila zlínské tažení aktivní a již ve druhé minutě postupoval, po narážečce Bočka s Jedličkou, na brankáře Tesař. Neubauer vyrazil pokus jen vedle sebe pod nohy Bočka, který však dorážku do sítě nedostal kvůli zákroku obránce na poslední chvíli
V šesté minutě domácí rychle rozehráli po neúspěšném rohu Sparty a na polovině hřiště došlo k souboji mezi Fuksou a Ševínským, který domácího útočníka zatáhl za ruku a sudí byl nekompromisní – červená karta pro stopera Sparty. Záhy ševci otevřeli skóre zápasu po rohovém kopu, který zakončil nikým nehlídaný Fuksa na zadní tyči a rozjásal domácí – 1:0.
Po zásahu do obrany měl plno práce trenér Bláža, který musel s asistentem Kotrčem rychle vymyslet plán na přeskupení již sparťanské desítky na trávníku. Trenéři se činili, protože po přesunech vyhecování sparťané dokázali již ve 14. minutě vyrovnat, když Tesař vystihl krátkou hlavičku stopera, obešel brankáře a pohodlně vyrovnal – 1:1!
Letenští jako by se řídíli starými spartskými hesly a ani o krok neuhnuli v boji o tři body. Ve 27. minutě rozjel Krejči parádní akci na své polovině. Míč z jeho kopačky putoval k Osmanimu, narážečka s Tesařem a posunutí do zakončení Bočkovi, který vyšperkoval celou příležitost elegantní stahovačkou a poprvé v zápase poslal Spartu do vedení – 1:2.
Ve 38. minutě nebezpečně pálil Hruška, ale mířil těsně vedle. Ani  to však nebylo od ofenzivy Sparty v prvním poločase poslední představení. Čtyři minuty před přestávkou vysunul na křídlo Boček Osmaniho, který z první centroval do šestnáctky za obranu, kam si seběhl Tesař a pohotovou střelou nedal Neubauerovi šanci – 1:3.
V úplném závěru si asistent se střelcem třetího gólu prohodili role a Osmani střelou do prázdné branky upravil na skvělých 1:4 – skvělý výkon sparťanské sedmnáctky po brzkém vyloučení.
Trenér Bláža apeloval o přestávce na své svěřence, že tak jak skončila první půle, tak by měla ta druhá začít. Bohužel pro letenské vystihl krátce po přestávce rozehrávku Ovesný a domácí snížili – 2:4.
Sparťané byli i nadále aktivnějším mužstvem na zlínském pažitu, ale své šance nedokázali proměnit. Po Tesařovi nevyzrál na Neubauera ani Boček. Naopak Zlín dokázal čtvrt hodiny před koncem snížit rozdíl rozdíl na jedinou branku. Po faulu Rotta ve vápně proměnil pokutový kop Hamalčník a domácí byli opět na dostřel – 3:4.
Dvougólový klid mohl záhy vrátit Spartě Tesař, ale samostatný únik od půlícího kruhu mu nevyšel, když pokus o přehození brankář vytáhl na rohový kop. Nakonec však Neubauer lovil míč ze sítě i popáté. Dvě minuty před koncem základní hrací doby právě Neubauera obral o míč napadající Lilling a posunul na nabíhajícího Tesaře, který se nemýlil a dovršil hattrick – 3:5.
Sedmnáctka Sparty porazila v sedmém kole Celostátní ligy U17 Zlín 5:3. V příštím kole vyzve na Strahově Mladou Boleslav.
Hodnocení trenéra Lukáše Bláži: „Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Aktivní hra, vytvoření velké příležitosti, ale pak zničehonic přišla červená karta- hra v deseti a nepříznivý stav. Tým se s tím ale vyrovnal skvěle, ukázal charakter, odhodlání i kvalitu. Ještě v prvním poločase jsme po zásluze výrazně otočili stav a šli za vítězstvím. Mrzí mě inkasované branky, které byly laciné a praměnily z našich chyb.“
FC Zlín U17 – AC Sparta Praha U17 3:5 (1:4)
Branky:
9. Fuksa, 48. Ovesný, 76. Hamalčík (pen.) – 14. 41. a 88. Tesař, 27. Boček, 45. Osmani. ČK: 7. Ševínský (SPA). Rozhodčí: Grečmal – Černý, Malimánek. Počet diváků: 49 diváků.
Zlín: Neubauer – Bednařík, Buchta (46. Slaměna), Šťastný, Fuksa, Slončík, Kůřil (46. Ovesný), Šůstek (46. Hargaš), Hamalčík (85. Zbranek), Kvasnička (67. Zábojník), Švach.
Sparta: Bašta – Rott, Ševínský, Kohoutek, Krejčí, Hruška (61. Kolínek), Jedlička, Lilling (88. Čihák), Osmani (88. Penxa), Boček (69. Jandovský), Tesař (88. Staroščák).

Další novinky