Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Po restartu ligy prohra v Plzni

Sparta prohrála s Viktorií 1:3

Sdílet

Spartě se restart FORTUNA:LIGY vůbec nepovedl. Tři dny po výhře v Celtic Parku prohrála ve Štruncových sadech s Plzní 1:3. Jediný gól Sparty vstřelil až v závěru LK37.
Trenér Sparty Václav Kotal vsadil znovu na rozestavení 3-5-2. Do zápasu nemohli ze zdravotních důvodů zasáhnout Štetina, Hložek, Čelůstka, Kozák a Karlsson. Do branky se stejně jako v Celtic Parku postavil Florin Nita, do záložní řady se vrátili Laco Krejčí nebo kapitán Dočkal. Vedle Juliše v útoku operoval Polidar.
Sparta začala aktivně. V úvodu utkání Sáček hledal centrem před brankou Polidara, jenže ten na míč nedoskočil. O chvíli později ovšem Plechatý svou přihrávkou do středu pole našel jen Čermáka, ten rychle předložil balon rozběhnutému Buchovi, který přeloboval Nitu a poslal domácí do vedení.
Ondrášek si ve 24. minutě narazil s Čermákem a vypálil. Střelu zblokoval na roh připravený Plechatý. A ještě jedna šance plzeňských, u které byl znovu Čermák. Ten chtěl využít chyby v rozehrávce a vypálil z 20 metrů. Střela minula břevno branky Florina Nity.
Sparta se z gólu dlouho oklepávala. Až ve 28. minutě Dočkal skvělým centrem z přímého kopu našel Pavelku, ten ale ve výskoku nedokázal usměrnit míč na bránu.
Ve 34. minutě Limberský nacentroval na Ondráška a ten z voleje napálil míč do sítě. Bohužel to ale nebylo všechno. V nastavení se k míči po rohu dostal Hejda a poslal ho potřetí za záda Florina Nity. Sparta tak po poločase prohrávala v Plzni 0:3.
V 54. minutě po přímém kopu Dočkala skončil po souboji ve vápně na zemi Pavelka. Hlavní rozhodčí ani VAR ale situaci jako penaltovou neposoudili. O minutu později Kalvach z přímého kopu minul pravou tyč branky Florina Nity.
Po hodině hry centroval z přímého kopu Čermák před bránu. Na míč si naskočil Kopic a trefil břevno. Čtvrt hodiny před koncem ještě LK37 vyhlavyčkoval z prázdné brány pokus Alvira.
Tři minuty před koncem rozhodčí nařídil po zásahu VAR penaltu pro Plzeň za zákrok Hanouska. Míč si vzal Bucha, jenže toho skvěle vychytal Florin Nita.
V nastavení zahrozil střídající Karabec. Po chytrém zakončení Adama vytáhl míč nad břevno Hruška. O chvíli později trefil Plavšić břevno a míč následně dorazil do sítě LK37. Sparta tak prohrála v Plzni 1:3 a utrpěla první bodovou ztrátu v sezoně.
FC VIKTORIA PLZEŇ – AC Sparta Praha 3:1 (3:0)
Góly: 7. Bucha, 34. Ondrášek, 45.+1 Hejda – 90. LK37. ŽK: Čermák, Kalvach, Káčer – Plechatý, LK37, Sáček, Vindheim. Rozhodčí: Franěk – Blažej, Kříž.
Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský – Ba Loua (74. Kayamba), Bucha, Kalvach, Čermák (74. Alvir), Kopic (90. Káčer) – Ondrášek (78. Beauguel).
Sparta: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko (63. Trávník) – Vindheim, LK37, Sáček (70. Karabec), Dočkal, Laco Krejčí (63. Hanousek) – Juliš, Polidar (63. Plavšić).

Další novinky