Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra v derby

297. zápas proti Slavii nám nevyšel

Sdílet

Sparta prohrála 297. derby proti Slavii 0:3. Do vedení nás mohl poslat Juliš, jenže mu penaltu chytil Kolář. Dva góly soupeře pak vstřelil Sima, jeden Lingr.
Trenér Václav Kotal netradičně poslal dopředu k Lukáši Julišovi kapitána Bořka Dočkala. Ofenzivu od úvodu hodně podporoval také Laco Krejčí. David Pavelka operoval na pravém kraji tříčlenné obrany, na levém uzdravený Dávid Hancko. Ze zdravotních důvodů byli mimo hru Hložek, Štetina, Polidar, Kozák a Sáček.
První šanci zápasu měl Lingr, který si navedl balon před vápno a vypálil. Nita jeho pokus vyrazil.
V 16. minutě Laco Krečí poslal ze standardky skvělý míč do vápna. Následoval rohový kop, po kterém Sparta udržela míč a akci zakončila hlavička LK37, kterou Kolář chytil.
O dvě minuty později Holeš vypálil dělovku z dálky, která směřovala pod břevno. Nita skvělým zákrokem zasáhl a balon vytěsnil nad bránu!
Po dvaceti minutách hry si Laco Krejčí připravil balon ke střele před vápnem, bohužel minul pravou tyč.
Ve 28. minutě upaloval Laco Krejčí na bránu Slavie, Kolář ho sestřelil ve vápně a sudí nařídil penaltu. K té se postavil Lukáš Juliš. Kolář ovšem záměr nejlepšího ligového střelce vystihl a penaltu vyrazil.
A o tři minuty později přišel úder na druhé straně. Po rohovém kopu poslal Slavii do vedení hlavou Sima.
Sparta mohla srovnat ve 39. minutě. Dočkal z přímého kopu skvěle našel na přední tyči Hancka. Jeho hlavičku vyrazil hostující brankář na roh.
Pět minut před poločasem Bořil našel Simu, který vystřelil na vzdálenější tyč a bylo dopředu jasné, že balon míří podruhé do branky Sparty.
Trenér Kotal poslal do druhé půle na trávník místo Hanouska Karlssona. Švéd operoval spolu s Julišem v útoku.
V 53. minutě přišla smolná situace. Dočkal dával balon na paty Trávníkovi. Ten podklouzl, k míči se dostal Lingr, který vstřelil třetí gól Slavie.
V 66. minutě si Karlsson zpracoval míč na hranici pokutového území a vypálil. Střela mu ale nesedla a minula bránu.
Zbytek zápasu už moc zajímavých situací nenabídl. Tři minuty před koncem ještě Karlsson našel z přímého kopu nabíhajícího Čelůstku, který zakončil mimo bránu. Sparta tak prohrála derby 0:3.
AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 0:3 (0:2)
Góly:32. a 40. Sima, 53. Lingr. ŽK: LK37, Pavelka, Souček – Kúdela, Traore. Rozhodčí: Zelinka – Hájek, Horák.
Sparta: Nita – Pavelka, Čelůstka, Hancko – Vindheim, Trávník (59. Souček), LK37, Laco Krejčí (78. Plavšić), Hanousek (46. Karlsson) – Juliš (86. Minčev), Dočkal (78. Karabec).
Slavia: Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil – Sima (89. Tecl), Holeš, Lingr (64. Traore), Ševčík (89. Stanciu), Olayinka (76. Provod) – Kuchta (76. Musa).

Další novinky