Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Ze Slovácka se třemi body

Sparta zápas rozhodla v závěru

Sdílet

Sparta zvládla podruhé v řadě vyhrát na hřišti neoblíbeného soupeře z Uherského Hradiště. Svou první brankou po návratu z Turecka rozhodl utkání v jeho závěru David Pavelka!
Sparta na hřišti Slovácka nastoupila bez výraznějšího překvapení v sestavě, do hry šla většina tradičních opor, které měly volno ve středu proti AC Milán. Nechyběl ani Dávid Hancko.
První zajímavější pokus si připsali domácí, když se na levé straně hřiště uvolnil Kalabiška. Jeho pokus zdálky ale mířil přesně do míst, kde stál Nita.
Sparta, jako už trochu tradičně v této sezoně, inkasovala jako první. Domácí se nacpali do našeho vápna při autovém vhazování, následně přišel centr na Kadlece, který míč sklepl pro Jurečku a ten měl snadné zakončení.
Vzápětí ale Sparta dokázala vyrovnat. Po centru LK37 se do míče položil Laco Krejčí a nabídl ho před prázdnou branku Julišovi. Ten snadno skóroval. VAR pak celou situaci posvětil a bylo vyrovnáno.
Další obrovská příležitost Sparty přišla ve 32. minutě. Souček nádhernou přihrávkou vyslal do sóla Karlssona, který to řešil kličkou gólmanovi Bajzovi. Pak už byl ale příliš z úhlu a zakončit nezvládl.
Domácí také zahrozili z brejku. Kliment v jeho závěru mohl přihrát v protiútoku neobsazenému spoluhráči, Hancko ale míč srazil. Následný roh vypadal nebezpečně, ale Nita balon vyrazil mimo vápno.
V závěru poločasu pak po centru Dočkala do vápna zakončil z první Juliš, ale mířil vysoko nad.
Velká šance Klimenta přišla pár minut po pauze, který byl volný uvnitř vápna a z otočky pálil prudce. Naštěstí nad branku.
V 55. minutě Souček vybojoval míč ve vápně domácích, předal balon Karlssonovi a ten mířil přesně do růžku. Jenže VAR odhalil faul Součka při získání míče a branka neplatila.
Dočkal v 66. minutě našel přihrávkou Karlssona, ten míč zpracoval a vypálil. Bajza byl připraven.
Vzápětí byl Kalabiška na zadní tyči připravený na centr Kohúta, dobře hlavičkoval. Nita byl ale rychle na zemi a zachránil Spartu.
Necelých deset minut před koncem jsme šli do vedení! Vindheim přihrál Pavelkovi, ten se krásně individuálně uvolnil ve vápně a levačkou nacpal míč k tyči.
Víc už zápas nenabídl a tak jsme zvítězili 2:1!
1. FC Slovácko – AC Sparta Praha 1:2 (1:1)  
Góly: 16. Juliš, 84. Pavelka - 14. Jurečka. ŽK: Kliment, Kalabiška – Karlsson, Juliš. Rozhodčí: Machálek – Blažej, Hurych
Slovácko: Bajza – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Kohút (73. Petržela), Havlík, Jurečka (81. Mareček), Sadílek (89. Hellebrand), Navrátil (89. Kubala) – Kliment.
Sparta: Nita - Pavelka, Čelůstka, Hancko - Vindheim, Krejčí LK37, Souček (60. Sáček), Dočkal, Laco Krejčí (90. Hanousek) - Juliš, Karlsson (80. Plavšić).

Další novinky