Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Velmi cenné tři body

Trenér Sparty Václav Kotal po vítězství na Slovácku

Sdílet

Sparta zvládla otočit těžký zápas na Slovácku a veze na Letnou tři body. Utkání hodnotil trenér Sparty Václav Kotal. Podívejte se, co řekl do naší kamery nebo si přečtěte jeho odpovědi na otázky novinářů.

KOTAL | Vítězství jsme potřebovali

Trenére, máte větší radost z bodů než výkonu?
Hřiště bylo strašně tvrdé, na tom se špatně hraje. Byly problémy se zpracováním míče. My jsme chtěli trpělivě kombinovat, to si myslím, že se nám celkem dařilo. Dali jsme víc gólů než domácí a máme tři body.
Nemělo Slovácko na váš vkus až moc špatně bráněných centrů do vápna?
Já jsem ještě neviděl záznam. Samozřejmě jsme viděli, že přenášejí míče na obránce a já si myslím, že to byly dva centry a pak už jsme to zvládali. Kluci se správně přesouvali a dokázali jsme to eliminovat.
Jak moc si vážíte takového vítězství?
Každé vítězství je cenné. Obzvlášť tady na Slovácku. Navíc po porážkách, které jsme měli, ať to byla Slavia, Lille nebo Milán. Mužstvo potřebovalo se zklidnit. Věřím, že nám tři body odsud pomůžou do dalších utkání, které nás čekají.
Jak byste okomentoval gólové situace? Mohlo být branek víc?
Určitě. Vždycky jich může být víc. První gól bys skvělý, byl to krásný pas na levou stranu, centr a Julda to zakončil. Další gól rozhodčí neuznal po konzultaci s videem. Naštěstí se nám ale podařilo díky Davidu Pavelkovi vstřelit v závěru vítězný gól. Jsem spokojen se ziskem tří bodů.
Jak hodnotíte výkon Dočkala?
Já jsem říkal, že terén byl strašně těžký. Pro tvořivé hráče to je vždycky problém. Kontrola míče byla složitá. Chyby dělá každý, ale Dočkal je zkušený hráč. Věřím, že na jeho výkonu nezanechá stopy, že zkazil pár míčů.
Ukázalo Slovácko, že to tady bude mít každý těžké?
Slovácko hrálo výborně. Viděl jsem zápas v Liberci, kdy dokázali i v deseti remizovat. Velmi dobře kombinují, proti nám to hodně zjednodušovali. Bylo tam hodně centrů a kontrola míče byla složitá. To platí pro obě mužstva. Slovácko je stoprocentně nepříjemný soupeř pro každého. Tři body odsud jsou velmi cenné.
Přiblížil se Laco Krejčí výkonu, který od něj očekáváte?
Já nerad hodnotím hráče z voleje po zápase. Nejdřív se podívám na video. Samozřejmě, že všichni hráči dělají chyby, střídají dobré momenty s horšími. Láďa svým výkonem určitě patřil k lepším hráčům.
Čekají vás tři zápasy během sedmi dnů. Jak moc tomu přizpůsobíte přípravu?
Nijak. Jdeme zápas od zápasu. Přijedeme v noci, v pondělí máme regenerační trénink, v úterý předzápasový a pak další zápas. Pak hrajeme v sobotu a v úterý. Máme mezi zápasy jen dva dny pauzu, to se prakticky netrénuje. Probíhá regenerace a příprava na další utkání. Naštěstí se nám někteří hráči uzdravili, zase se ale zranil Plechatý. Pořád máme ve složení obrany trochu problémy, ale jsem rád, že i přes obdržený gól jsme to dokázali otočit.
Když jste vyrovnali, věřil jste, že rozhodčí gól uzná?
Máme svého videotechnika a ten nám hlásil, že by to měl být gól. Nebyli jsme tedy překvapeni, když rozhodčí gól uznal.
Budete hrát s Pardubicemi, které mají také dobrou formu. Bude to stejně těžké utkání?
Pardubice hrají velmi dobře, mají 18 bodů. Každý zápas je těžký. Musíte dát víc gólů, než soupeř. Znám oba pardubické trenéry. Hrával jsem s nimi v Hradci a vím, že pracují pečlivě a poctivě. Proto sbírají jako nováček body.
Bude to podle vás podobný zápas jako v Uherském Hradišti?
To si nedovedu představit. Terén našeho hřiště je úplně jiný. Tady byl extrémně tvrdý, u nás je zase hodně měkký. S terénem se musí vypořádat obě mužstva. Věřím, že nás vítězství nakopne a že dojedeme podzimní část sezony úspěšně.

Další novinky