Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Pardubice z Letné bez bodu!

Sparta vyhrála první souboj v české lize 2:0

Sdílet

Sparta zvládla první vzájemný souboj s Pardubicemi v české lize, když vyhrála 2:0. Vítězství se ale vůbec nerodilo lehce. Pojišťující gól jsme vstřelili až deset minut před koncem.
Trenér Sparty Václav Kotal vrátil do sestavy Srdjana Plavšiće a Matěje Polidara. V obraně nastoupili, stejně jako na Slovácku, Pavelka, Čelůstka a Hancko.
V obrovské šanci se ocitl už ve 2. minutě Matěj Polidar, gólman Boháč ale jeho snahu o první ligový gól v rudém dresu překazil.
V 11. minutě Srki se po spolupráci s Dočkalem protáhl k brankové čáře a skvěle našel Juliše, který poslal míč do prázdné branky.
Už o tři minuty později Surzyn dokázal po centru Tomáše Čelůstky dopravit míč naopak do sparťanské branky, rozhodčí u videa ale viděl v průběhu akce ofsajd a Sparta tak nadále vedla.
Ve 20. minutě Plavšić zprava hledal některého ze svých spoluhráčů ve vápně. Akci ale překazil zákrok jednoho z obránců hostů. Za minutu Laco Krejčí centroval zleva, míč si našel Plavšić, těsně ale minul levou tyč.
Na další šanci jsme čekali až do 39. minuty. Hostující Ewerton vypálil z dálky, jeho střela minula pravou tyč sparťanské branky.
Tři minuty před přestávkou zakončil Toml. Ani jeho střela nenašla cestu do naší branky. V nastavení pak Dočkal skvěle nacentroval do vápna na LK37. Jeho hlavička si nenašla cestu do branky Pardubic.
Ve 49. minutě Solil vystřelil z hranice šestnáctky. Jeho pokus mířil nad branku Sparty. Velkou šanci měl o deset minut později Plavšić, Juliš mu ve vápně přenechal míč a Skri napálil levou tyč!
Po hodině hry přišly velké šance Pardubic. Nejprve Nita vychytal Tomáše Čelůstku, který na něj postupoval sám, hned na to mířil nad Huf. Do třetice pak gólman Sparty skvěle zasáhl proti střele Ewertona z bezprostřední blízkosti.
V další šanci Pardubic neuspěl o čtyři minuty později Toml. Zakončení bývalého hráče Sparty mířilo nad naši bránu.
Dvacet minut před koncem šli sparťané dvakrát sami na bránu. Nejprve Vindheim, který ukořistil balon na půlce. Bohužel ale nedokázal přes vracejícího se obránce hostů zakončit. O pár vteřin později podobným způsobem běžel vstříc soupeřově svatyní Juliš. Toho ale připravil o míč Boháč, který vyběhl daleko z brány.
Pár minut na to si Plavšić navedl balon na střelu z hranice vápna. Jeho pokus ale mířil přímo na Boháče.
Deset minut před koncem po rohovém kopu Dočkala prodloužil Hancko míč na Ondřeje Čelůstku a po jeho zásahu hlavou skončil balon podruhé v pardubické síti.
Kaňka přišla v závěru zápasu. Po souboji na polovině hřiště rozhodčí nejprve ukázal LK37 žlutou kartu, po přezkoumání videa jej ale vyloučil.
Víc už se nestalo, Sparta vyhrála 2:0 a snížila ztrátu na první místo na dva body.
AC Sparta Praha – FK Pardubice 2:0 (1:0)
Góly: 11. Juliš, 80. Čelůstka. ŽK: Pavelka – Cadu, Tischler, Langedijk. ČK: 85. LK37. Rozhodčí: Denev - Paták, Batík.
Sparta: Nita - Pavelka, Čelůstka, Hancko – Polidar (65. Vindheim), Sáček, LK37, Dočkal (84. Trávník), Laco Krejčí (64. Hanousek) – Juliš (84. Minčev), Plavšić (84. Karlsson).
Pardubice: Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka – Cadu (64. Langedijk), Solil (89. Solil), Jeřábek (79. Petráň), Tischler, Ewerton (79. Pfeifer) – Huf (89. Sláma).

Další novinky