Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Na závěr roku remíza

Sparta v posledním utkání podzimu hrála s Libercem 1:1

Sdílet

V posledním utkání roku 2020 přišla naše první remíza v sezoně. Sparta na Letné po penaltě prohrávala, ve druhém poločase srovnal nejlepší ligový střelec Lukáš Juliš.
Trenér Václav Kotal tentokrát od začátku nasadil rozestavení 4-5-1. Na pravém kraji nastoupil Sáček, na levém Hanousek. David Pavelka tentokrát začal v záložní řadě. Jenže trenérův záměr zhatila situace krátce po úvodním hvizdu, když se srazili Hancko a Čelůstka. Druhý jmenovaný to ještě zkusil, ale bylo jasné, že bude muset střídat. Na trávník se vydal Matěj Polidar, do obrany se zatáhl Pavelka.
V 8. minutě se dobře uvedl právě Polidar. Krátce po svém příchodu na hřiště hledal centrem Lukáše Juliše. Ten bohužel z malého vápna minul bránu.
Na druhé straně vyslal Mosquera křížnou střelu z hranice vápna. Jeho pokus minul pravou tyč. O pět minut později po nedorozumění ve sparťanské obraně ztratil míč Polidar. Hilál přisunul na Maru a ten naštěstí nabídnutou šanci nevyužil, když překopl bránu.
Ve 24. minutě Plavšić z křídla poslal skvělý balon na malé vápno, jenže tam nebyl nikdo v rudém. Krátce poté Kačaraba ve vápně fauloval Hancka a rozhodčí po zhlédnutí videa nařídil penaltu. Míč si vzal Bořek Dočkal, jeho střelu do pravé části brány ale vyrazil Nguyen.
Ve 29. minutě se ve velké šanci ocitl Pešek. Jeho střelu vyrazil Florin Nita hlavou. Po zákroku se svalil na trávník a držel míč v náruči. Přesto, že na trávníku ležel otřesený dlouhou dobu, sudí Marek nepřerušil hru. Michal Sáček v domnění, že je hra přerušená, vzal Nitovi míč z rukavic a sudí nařídil penaltu. Tu pak proměnil Kamso Mara.
Minutu před přestávkou byl dvakrát v akci Andreas Vindheim. Nejprve našel svým centrem Juliše, jeho střelu zblokovali obránci. O chvíli později střílený centr Nora vykopl Nguyen.
V nastavení pak ještě hledal nejlepšího střelce ligy centrem zleva Matěj Polidar. Juliš by zakončoval do prázdné, jenže těsně před nim míč odklidil obránce Liberce. Do kabin se tak šlo za stavu 0:1.
Tři minuty po přestávce centroval z levé strany Souček, Kačaraba nedokázal odvrátit míč, ten si našel Juliš a hlavou vyrovnal. Nejlepší střelec ligy dal už desátý ligový gól v sezoně.
Po hodině hry hlavičkoval Jugas. Jeho pokus lapil Nita. Na druhé straně si vzal míč a Hanousek, upaloval zleva a následně přisunul míč na Polidara. Ten zkusil najít jednoho ze spoluhráčů ve vápně, míč ovšem skončil naopak v rukavicích Nguyena.
Krátce na to Plavšić skvělým centrem hledal před bránou Juliše, balon ovšem před naším útočníkem odklidila liberecká obrana na roh.
Těsně před koncem přišla ještě jedna velká šance Sparty. Karlsson si navedl míč na střelu před vápnem a mířil k levé tyči, Nguyen ale jeho pokus vyrazil. Udeřit ale mohli i hosté. Mosquera přihrál střídajícímu Rabušicovi, který ale nedokázal z nadějné pozice zakončit. Sparta tak v posledním duelu roku 2020 remizovala 1:1.
AC Sparta Praha – FC Slovan Liberec 1:1 (0:1)
Góly: 48. Juliš – 32. Mara (pen.) ŽK: Juliš, Dočkal, Souček, Pavelka – Hilál, Kačaraba, Sadílek, Hoftych (trenér). Rozhodčí: Marek – Moláček, Hrabovský.
Sparta: Nita – Sáček, Čelůstka (7. Polidar), Hancko, Matěj Hanousek – Vindheim (66. Karlsson), Souček, Pavelka, Dočkal, Plavšić – Juliš.
Liberec: Nguyen – Koscelník, Jugas, Kačaraba, Mikula – Pešek, Sadílek, Mara, Matoušek (37. Beran, 82. Rondić), Mosquera – Hilál (54. Rabušic).

Další novinky