Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra v přípravě s Budějovicemi

Zápas rozhodl jediný gól v závěru

Sdílet

Sparta odehrála na Strahově poslední přípravný zápas před startem jarní části sezony. Duel s Českými Budějovicemi se hrál v netradičním formátu na 3x40 minut. Sparta své šance nevyužila, hosté dali gól v samotném závěru.
Trenér Václav Kotal nasadil stejnou základní jedenáctku jako proti Chrudimi. Šanci tak znovu dostali Vitík, Wiesner nebo Polidar. Sparta nastoupila se třemi stopery, na krajích pak operovali Vindheim a výše zmíněný Polidar. V útoku hrozil Juliš.
První šance Sparty přišla už ve druhé minutě. Wiesner bohužel zaváhání Drobného nevyužil a těsně minul odkrytou branku.
O chvíli později Wiesi směřoval z křídla na bránu, tentokrát nestřílel, ale ještě přihrával a z akce nakonec nic nebylo.
V 15. minutě zkusil pozornost Nity z dálky Jánošík. Sparťanský gólman si ale s jeho střelou v klidu poradil.
O deset minut později Julda zakončil po centru z pravé strany. S hlavičkou si brankář Drobný poradil. Krátce na to naopak Juliš hledal stříleným centrem před bránou Laca Krejčího, ten měl ovšem k míči daleko.
Ve 33. minutě zahrozil Čolić, který vystřelil z dálky. Křížná střela minula levou tyč naší brány. Podobně to zkusil na druhé straně Dočkal. Jeho tečovaný pokus dokázal Drobný vytáhnout nad bránu.
Minutu před pauzou jsme měli obrovskou šanci. Vindheim skvělým centrem z pravé strany našel Laca Krejčího, ten ale z malého vápna přestřelil.
Do druhé části nastoupil v brance Heča a Wiesnera nahradil Minčev. Tři minuty po pauze měli velkou šanci hosté, když Alvir trefil tyč. Krátce na to Minčev zakončil sparťanskou akci naopak střelou těsně vedle pravé tyče.
V 51. minutě Hancko vystřelil z dálky. Gólman Vorel jeho pokus pokryl. O osm minut později si další kolonku do statistik připsal Jánošík. Jeho střelu pokryl Heča.
Po hodině hry našel Dočkal na malém vápně Polidara, ten ale nedokázal zkrotit míč. Na trávník pak přišli Lischka a Kozák místo Hancka s Julišem.
Největší příležitost na vstřelení gólu měla Sparta v 74. minutě. Po faulu na Plechatého nařídil sudí penaltu. Míč si vzal Libor Kozák, který si vybral levou stranu branky, Vorel ale jeho úmysl vystihl.
V závěru druhé části měl velkou šanci Brandner. Pokusil se přelobovat Heču, ten ještě dokázal zasáhnout, míč pak uklidil do bezpečí Lischka.
Trenér Václav Kotal vyslal do závěrečné třetiny do branky Holce, v poli pak nastoupili Gelašvili, Šilhart nebo Ryneš, který navlékl kapitánské céčko.
V 85. minutě po rohu pálil Šilhart, skvělým zákrokem zabránil gólu Vorel. O deset minut později zakončoval po centru Nováka Brandner, minul ale zařízení.
Osm minut před koncem po rohovém kopu hlavičkoval mimo Kozák. Krátce poté Součkova střela zdálky mířila těsně vedle levé tyče.
Když už se zdálo, že zápas skončí bez branek, přišel ve 118. minutě brejk Budějovic, který zakončil střelou na bližší tyč Matej Mršić. Sparta už odpověď nenašla a prohrála tak 0:1.
AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Gól: 118. Mršić.
Sparta v první třetině: Nita – Vindheim, Vitík, Plechatý, Hancko, Polidar – Wiesner, Sáček, Dočkal, Krejčí – Juliš.
Sparta v druhé třetině: Heča – Vindheim, Vitík, Plechatý, Hancko (61. Lischka), Polidar – Minčev, Sáček, Dočkal, Krejčí – Juliš (61. Kozák).
Sparta v třetí třetině: Holec – Gabriel, Gelašvili, Lischka, Hanousek – Šilhart, Souček, Frýdek, Ryneš – Kozák, Minčev.

Další novinky