Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

První bezbranková remíza

Sparta v Ostravě remizovala 0:0

Sdílet

Sparta má za sebou první ligový zápas v roce 2021. V Ostravě zhruba v–13 stupních Celsia remizovala 0:0. Šlo o náš vůbec první bezbrankový zápas v sezoně.
Trenér Václav Kotal si musel poradit s tím, že nemohl nasadit jedenáct hráčů. Čelůstku, Štetinu, Hložka, Fortelného a Wiesnera kvůli zranění. Trio Polidar, Karlsson a Plavšić mělo zdravotní problémy. Pavelka, LK37 i Souček si odpykávali karetní tresty.
Sparťanský kouč poprvé do ligových bojů poslal sedmnáctiletého stopera Martina Vitíka. První ligový start od úvodních minut zaznamenal Martin Minčev.
První šance Sparty přišla už ve druhé minutě. Minčev vybojoval míč a přihrál Lukáši Julišovi. Julda to zkusil z dálky, netrefil ale zařízení.
Premiérová příležitost domácích přišla po 15 minutách. Také Holzer vystřelil z dálky, na Nitu si ale nepřišel. O dvě minuty později Laco Krejčí z přímého kopu našel hlavu Dávida Hancka. Sparťanský stoper mířil nad.
Ve 20. minutě byl k vidění zajímavý moment a škoda, že neskončil gólem. Láďa Krejčí zkusil patičkou z hranice vápna přelobovat Laštůvku. Ten ovšem dokázal s vypětím všech sil balon dostat na rohový kop.
O pět minut později přišla velká šance domácích. Po centru Tetoura z pravé strany zakončoval na malém vápně De Azevedo. Nejlepší střelec Ostravy naštěstí přestřelil. Krátce na to pak Hancko skvělým zákrokem překazil Tetourovu střelu z malého vápna v chumlu hráčů.
Víc už se nestalo a první půle tak skončila bez branek. Do druhého poločasu kvůli zranění v obličeji nezasáhl Laco Krejčí, kterého nahradil Adam Karabec.
Krátce po začátku druhého poločasu Baník dokázal Spartu na chvíli uzamknout ve vápně. Sparťani ale domácí nepustili k žádnému ohrožení brány.
V následujících dvaceti minutích se žádná šance neurodila. Pak to zkusil Juliš, jeho střelu ale obrana Baníku zblokovala na roh.
O chvíli později De Azevedo napřáhl zhruba z 25 metrů, jeho střela ale nabrala opačnou faleš, než by si asi představoval a vykroutila se hodně mimo bránu.
V 79. minutě Stronati nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu. Naštěstí minul pravou tyč.
V 82. minutě přišla největší šance Sparty. Vindheim pláchl po pravé straně a našel na malém vápně Juliše. Ten v záklonu ještě stačil hlavičkovat, bohužel netrefil bránu.
Nic dalšího už se v Ostravě nestalo a Sparta tak v prvním ligovém zápase roku 2021 remizovala v Ostravě 0:0.
FC Baník Ostrava – AC Sparta Praha 0:0
ŽK: Pokorný, Jánoš – Laco Krejčí, Dočkal. Rozhodčí: Zelinka – Caletka, Podaný.
Baník: Laštůvka – Fillo, Pokorný, Stronati, Fleišman – De Azevedo, Jánoš, Kaloč, Tetour (89. Ndefe), Holzer (86. Holzer) – Kuzmanović (77. Potočný).
Sparta: Nita – Plechatý, Vitík, Hancko, Hanousek – Vindheim, Sáček, Dočkal, Minčev (72. Trávník), Laco Krejčí (46. Karabec) – Juliš.

Další novinky