Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Hodnota bodu se teprve ukáže

Trenér Sparty Václav Kotal po remíze v Ostravě

Sdílet

Sparta má za sebou první ligový zápas v roce 2021. V mrazivé Ostravě remizovala 0:0. Utkání zhodnotil trenér Václav Kotal. Podívejte se na rozhovor pro Sparta TV nebo si přečtete přepis.

KOTAL | Hodnota bodu se teprve ukáže

Trenére, jak byste hodnotil utkání s Baníkem? Je bod ziskem nebo ztrátou?
Já myslím, že to budeme hodnotit v kontextu dalších utkání, jestli je to zisk nebo ztráta. V závěru tam měl Julda velmi dobrou příležitost. Některé útoky jsme mohli vyřešit trochu s větším klidem. Když nedáme gól, musíme být rádi za bezgólovou remízu.
Nebyl to zápas, kdy bychom měli navrch nad soupeřem a přímá střela na branku nepřišla. Je to pro vás zklamání, nebo to přičítáte okolnostem?
Podmínky jsou pro obě mužstva stejné. Ani Baník neměl velkou šanci. Na tomto terénu je opravdu těžké něco vytvořit. Možná jsme se mohli víc pokoušet o střelbu z dálky a být efektivnější v koncovce, ale chybělo nám víc klidu při řešení útočných akcí. Jak říkám, musíme být rádi, že jsme nedostali gól a bereme bod. Jeho hodnota se bude hodnotit až v kontextu dalších utkání.
Dominik Plechatý hrál hodně na pravé straně, byla tedy jeho úlohou pozice pravého beka?
V obranné fázi hrajete podle hráčů soupeře. Chtěli jsme zařadit Vitíka, který v přípravě i s AC Milán podal velmi dobrý výkon. Myslím si, že určitě nehrál špatně. Obranu hrajete podle rozestavení soupeře. Věděli jsme, že Azevedo chodí hodně dovnitř. Hráči měli za úkol udržovat šířku obrany podle toho, jaká byla šířka útočných hráčů Baníku.
Byla vám zima, trenére?
Ani ne. Měl jsem z toho větší strach. Myslím si, že nakonec utkání vám zvedne adrenalin, takže já jsem v pohodě.

Další novinky