Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Výhra s dalším čistým kontem

Sparta porazila Mladou Boleslav 1:0

Sdílet

Sparta zvládla první domácí zápas roku 2021, když na Letné porazila Mladou Boleslav 1:0. O našem vítězství rozhodl David Moberg Karlsson. I ve třetím utkání nového roku udržela Sparty nulu a gól v lize nedostala už 327 minut. Trenér Václav Kotal koučoval 200. ligové utkání.
Sparta nastoupila v rozestavení 3-5-2. Do základní sestavy se vrátil uzdravený Ondřej Čelůstka, v záloze nastoupili Adam Karabec nebo David Pavelka. Jen na lavičce naopak zůstal kapitán Bořek Dočkal.
První šanci měli hosté. Ve 12. minutě Jiří Klíma připravil Hancka o balon zákrokem na hraně pravidel a upaloval vstříc brance. Nita proti němu vyběhl a hostující hráč jen slabě vystřelil vedle brány.
O deset minut později přišla velká šance Boleslavi. Preisler centroval z levé strany na malé vápno a Jiří Klíma ve vyložené příležitosti mířil jen vedle levé tyče.
Obrovská šance Sparty přišla po necelé půlhodině. Hanousek si naběhl na centr Vindheima z pravé strany, hlavičkoval na zadní tyči, ale gólman Diviš ještě dokázal míč vyškrábnout a ten se dokutálel vedle brány.
Ve 37. minutě Hancko vyvezl míč od vlastní brány až hluboko na soupeřovu polovinu, tam přihrál Pavelkovi, který na nic nečekal a vypálil. Jeho pokus mířil vedle levé tyče.
Minutu před pauzou po rohovém kopu hlavičkoval Křapka vedle. Sparta pak mohla dát gól do šatny. V samotném závěru poločasu orazítkoval Karlsson z přímého kopu tyč! Sudí vzápětí ukončil poločas.
Deset minut po přestávce přišla další velká možnost Sparty! Julda pálil z blízkosti penaltového puntíku, Diviš ale balon vyrazil.
Pak už to přišlo! V 58. minutě David Pavelka zavezl míč do vápna a přihrál do prostoru, kde byli dva sparťani. Pálit mohl Juliš i Karlsson, míč poslal do sítě levačkou švédský fotbalista.
Dvacet minut před koncem se po centru Ladry ocitl ve skvělé pozici Janošek. Naštěstí proti jeho střele výborně zasáhl Nita, který vykopl balon.
Pak přišly příležitosti Sparty. Nejprve se po centru z pravé strany dostal k hlavičce Čelůstka. Bohužel mířila do prostoru, kde byl gólman.
Krátce poté to byly obrovské šance. Nejprve z blízkosti penaltového puntíku pálil Karlsson, Diviš jeho pokus s námahou vytěsnil, následně ještě dorážel Juliš. I tentokrát byl ale gólman hostů úspěšnější. Po následném rohu sice poslal míč do sítě Čelůstka, jenže byl v ofsajdu.
Pět minut před koncem fantastický Florin Nita vytáhl střelu Ladry z dálky, která mířila do šibenice. Víc už se nestalo a Sparta porazila doma Boleslav počtvrté za sebou.
1 / 73
AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Góly: 58. Karlsson. ŽK: Vitík, Vindheim – Křapka, Matějovský. Rozhodčí: Proske – Kotík, Paták.
Sparta: Nita – Vitík, Čelůstka, Hancko – Vindheim, Sáček (62. Souček), Pavelka, Karabec (62. Dočkal), Hanousek (62. Plavšić) – Juliš (85. Kozák), Karlsson (79. Minčev).
Boleslav: Diviš – Řezník, Šimek, Křapka (65. Jakub Klíma), Preisler (84. Fulnek) – Douděra, Pech, Budínský (79. Mašek), Matějovský (65. Janošek), Ladra – Jiří Klíma (79. Škoda).

Další novinky