Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra s Bohemians

Klokani berou tři body

Sdílet

Dlouhá série je u konce. Poprvé od listopadu 2001 Sparta prohrála s Bohemians. Klokanům na Letné stačil jediný gól z prvního poločasu, na který jsme nenašli odpověď.
Trenér Václav Kotal nasadil hráče v rozestavení 3-5-2. V základní sestavě nastoupil po vypršení karetního trestu LK37. Na marodce zůstali pouze dlouhodobě zranění Hložek a Štetina. Zbytek týmu byl zdravotně v pořádku.
Ve třetí minutě přišla první příležitost Sparty. Po centru z levé strany se do balonu opřel LK37. S jeho pokusem si poradil Le Giang.
O deset minut později udeřili hosté. Po přihrávce Květa trkl Necid na malém vápně špičkou kopačky míč a ten skončil v naší bráně.
Ve 33. minutě Karlsson nejprve proklouzl do vápna a vystřelil. S jeho křížnou střelou si Le Giang poradil. O chvíli později si Švéd naběhl na hlavičku. I tentokrát míč skončil u hostujícího brankáře.
Těsně před přestávkou sparťanskou akci zakončil střelou Hancko. Mířil ale jen do prostoru, kde byl Le Giang.
Sparta byla výrazně aktivnějším týmem a míč držela v 65 % herního času. Do kabin se ale šlo za stavu 0:1.
Krátce po pauze přišla veliká šance Sparty. LK37 se opřel do balonu 20 metrů od brány a trefil levou tyč! V 54. minutě Karlsson sice poslal míč do sítě, sudí ale viděli ofsajd.
O chvíli později Po centru z levé strany zakončil Necid nad bránu. Následně přepadl přes Nitu a sudí k údivu sparťanů nařídil pokutový kop, který mu posvětil VAR. Míč si vzal Ljovin. Nita jeho záměr vystihl a balon vyrazil!
Dvacet minut před koncem mohl pojistit vedení hostů Hůlka, který se ocitl tváří v tvář Nitovi. Naštěstí poslal míč vedle pravé tyče.
V 83. minutě Vondra ve vápně vypálil na naši bránu. Nita jeho střelu chytil. Dvě minuty před koncem nápor Sparty zakončil střelou z hranice vápna Hancko. Bohužel minul. Víc už se nestalo a Sparta tak prohrála 0:1
1 / 44
AC Sparta Praha – Bohemians Praha 1905 0:1 (0:1)
Góly: 13. Necid. ŽK: Hancko – Vaníček, Ljovin, Puškáč. Rozhodčí: Hrubeš – Kotalík, Pečenka.
Sparta: Nita – Vitík, Čelůstka, Hancko – Vindheim (65. Plavšić), LK37, Pavelka, Karabec (68. Dočkal), Hanousek (46. Laco Krejčí) – Juliš, Karlsson (68. Kozák).
Bohemians: Le Giang – Dostál, Bederka, Hůlka, Krch, Vondra – Vaníček (62. Vacek), Květ (62. Vodháněl, 90. Kosek), Ljovin – Necid (81. Puškáč), Hronek (81. Jindřišek).

Další novinky