Ligová fotbalová asociaceChance Liga

Vstupenky na odvetu s Shamrock Rovers jsou stále k dispozici na Enigoo.

NovinkyMuži A

Osobní cíl? Naplnit ambice Sparty!

První rozhovor s Pavlem Vrbou

Sdílet

Pavel Vrba je od středečního podvečera novým trenérem Sparty. První trénink s týmem ho čeká ve čtrtek dopoledne, hned po podpisu smlouvu už ale poskytl první rozhovor pro klubovou televizi.

VRBA | Cíl? Naplnit ambice Sparty!

Jaké jsou vaše první dojmy po příchodu do Sparty?
Zatím spíš řeším věci s vedením klubu, hlavně už se těším na čtvrtek, kdy se konečně potkám s hráči a budeme na hřišti. Zatím je to každopádně příjemné.
S jakými ambicemi přicházíte?
Mám stejné ambice, jako má vedení klubu, na tom jsme se shodli. Dali jsme si časový harmonogram, který chceme plnit. Budu se snažit, abych ambice vedení naplnil a abychom byli úspěšní.
Jaká cesta k tomu povede? Jaké věci například chcete změnit už třeba k zápasu v Olomouci?
Přiznám se, že to zatím všechno proběhlo hekticky, zatím jsem neřešil věci ohledně víkendového zápasu. Teprve budu sledovat soupeře a konzultovat to s hráči. Je pravda, že dostávám mužstvo tři dny před zápasem, ale vím, že jsou dobře připraveni, dobře trénovaní. Všichni víme, že v Olomouci to bude důležitý zápas a budeme tam chtít okamžitě uspět.
Jak dlouho jste zvažoval nabídku Sparty?
Nebylo to zas tak náročné. Není v Česku moc klubů, kde bych chtěl teď pracovat. Sparta mezi ně samozřejmě patří, sportovně mě to bude naplňovat. Doufám ale hlavně, že i já budu naplňovat očekávání vedení.
Jak se těšíte na vztah se sparťanskými fanoušky, vzhledem k množství zápasů, které jste proti Spartě odtrénoval?
Věřím, že mě budou fanoušci hodnotit podle toho, co udělám pro Spartu. Jestli mě neměli rádi, když jsem trénoval Plzeň, tak to samozřejmě respektuju, nedivím se tomu. Ale práce trenéra je taková, že občas jste někde a pak zas někde jinde. Chci být hodnocený hlavně za to, jak budu pracovat a působit ve Spartě.
V kabině máme spoustu zkušených hráčů. Budou oni ti, o které se budete chtít na začátku opřít?
Je pravda, že s některými z nich jsem se setkal v reprezentaci. Ty první kroky asi povedou k nim. Chci se o mužstvu dozvědět všechny důležité informace. Sami víte, že fotbal je i o vztazích v týmu a pokud tohle bude fungovat, tak přijde i dobrá hra a úspěchy.
Většinu zápasů pod trenérem Kotalem jsme hráli se třemi stopery, pro vás to není obvyklý systém hry. Přemýšlel už jste o tom?
Samozřejmě ano, nějaké věci v hlavě mám. Máme tři dny do zápasu, budeme se některým věcem věnovat víc. Sám jsem zvědavý, jak na to budou hráči reagovat. Až podle toho, jakou reakci na tréninku uvidím, tak se rozhodneme, co budeme zkoušet víc.
Jak velká je to pro vás výzva vzhledem k vaší bohaté kariéře?
Beru Spartu jako velkoklub, jsou tady tři, čtyři top kluby a Sparta je mezi nimi. Chtěl bych tu uhrát něco, co už Sparta dlouho neuhrála.

Další novinky