Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Hattrick DMK a výhra nad Karvinou

Úspěšná domácí premiéra Pavla Vrby

Sdílet

Trenér Pavel Vrba má za sebou domácí premiéru na lavičce Sparty a po divokém průběhu je vítězná. Sparta porazila Karvinou 4:3, znovu tak ve vzájemném souboji padlo 7 gólů. David Moberg Karlsson vstřelil hattrick!
Sparta nastoupila v rozestavení 4-5-1. Do sestavy se vrátili Filip Souček, Michal Trávník nebo Libor Kozák. Naopak na lavičce naopak zůstal Lukáš Juliš. Zranění do hry nepustilo Štetinu, Hložka, Vindheima, Pavelku, Minčeva a také Sáčka, který se zranil při rozcvičce. LK37 si odpykával trest za 4 žluté karty.
V 7. minutě přišel šok. Po centru z levé strany Čelůstka špatně odhadl odskok míče, za ním na malém vápně číhal Papadopulos a otevřel skóre.
Po dvaceti minutách hry Wiesner pronikal do vápna, přišel sice o balon, rozhodčí ale odpískal faul před vápnem. David Moberg Karlsson se postavil ke standardce, parádně podstřelil karvinskou zeď a míč skončil u pravé tyče – 1:1!
A mohlo to být ještě lepší! O chvíli později si Hancko zpracoval akrobaticky míč na vápně a vypálil. Bohužel minul pravou tyč.
O pět minut později si Laco Krejčí naběhl na dlouhý pas Součka a hlavou trkl balon do sítě, přestože jeho obličej zakrývala ještě před pár dny maska kvůli zlomenině. Následně jej zboural gólman Bolek, gólu už ale nezabránil.
Ve 32. minutě bylo znovu srovnáno. Herc se opřel do míče na haně vápna a ten proletěl obranou Sparty až do brány.
Čtyři minuty před přestávkou Filip Souček poslal českou uličkou dopředu Karlssona a ten parádně levačkou přeloboval Bolka! Sparta tak šla do kabin s vedením 3:2.
Souček mohl v 58. minutě korunovat dobrý výkon prvním ligovým gólem ve Spartě. V nadějné pozici ale na malém vápně lehce podklouzl a minul levou nohou levou tyč.
V 69. minutě Trávník vybojoval balon, přihrál na Bořka Dočkala, ten vyslal dopředu Karlssona, který zleva upaloval na bránu a zkompletoval hattrick!
Dvacet minut před koncem Trávník fauloval Herce a sudí Marek ho po konzultaci s VAR vyloučil.
V 84. minutě se ve vápně dostal ke střele Papadopulos a vstřelil svůj druhý gól. Sparta si zbytek utkání pohlídala a porazila Karvinou 4:3.
AC Sparta Praha – MFK Karviná 4:3 (3:2)
Góly: 22., 41. a 69. Karlsson, 27. Laco Krejčí – 7. a 84. Papadopulos, 32. Herc. ŽK: Laco Krejčí, Dočkal, Nita – Tavares, Bolek, Santos, Mikuš, Herc. ČK: 72. Trávník. Rozhodčí: Marek – Hrabovský, Mokrusch.
Sparta: Nita – Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko – Karlsson (74. Karabec), Souček, Trávník, Dočkal (87. Matěj Hanousek), Krejčí (38. Plavšić) – Kozák (74. Juliš).
Karviná: Bolek – Jursa (74. Haša), Šindelář, Santos, Mazáň – Tavares, Herc – Čmelík (65. Mikuš), Smrž, Ostrák (83. Marek Hanousek) – Papadopulos.

Další novinky