Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Sparta je ve čtvrtfinále MOL Cupu!

Vítězství 1:0 nad Baníkem

Sdílet

Sparta postupuje do čtvrtfinále MOL Cupu a udělala další krok za obhajobou vítězství! Na Letné v osmifinále porazila Baník Ostrava. Utkání rozhodl v 89. minutě z penalty Dávid Hancko.
V základní sestavě Sparty nastoupil poprvé od 3. října uzdravený Adam Hložek. Branku Sparty hájil Milan Heča, pro něj to byl první start od prosincového utkání s AC Milán. Na levém kraji obrany působil Matěj Hanousek a Dávid Hancko se posunul na stopera vedle Ondřeje Čelůstky. V útoku operoval Libor Kozák.
První šanci měl ve 13. minutě Baník. Kaloč se prosadil přes sparťanské stopery a jeho střelu zneškodnil Heča.
V 19. minutě Zajíc vyhrál hlavičkový souboj ve vápně, přiklepl Kaločovi, který pohotově vystřelil. Jeho pokus ještě nepříjemně tečkoval Tetour. Heča ale byl připraven a situaci vyřešil. Krátce na to pálil na druhé straně z dálky Pavelka, jeho střelu zastavil Laštůvka.
Ve 22. minutě po přihrávce z pravé strany Jánoš pohotově vypálil z hranice vápna, Heča jeho střelu chytil. O čtyři minuty později se po přímém kopu Dočkala se ocitl za obranou linií LK37, který se snažil o teč před Laštůvkou, bohužel na balon nedosáhl.
Ve 33. minutě se po tečované střele Wiesnera síť zatřepala, bohužel jen boční, následný roh nebezpečí brance Baníku nepřinesl. O tři minuty později se Hložek fantasticky protáhl přes tři hráče do vápna Baníku. Tam ho ale bohužel obrana dokázala zastavit. Víc už se nestalo a první poločas skončil bez branek.
Po deseti minutách druhé půle Milan Heča špatně vyhodil, k míči se dostal Jánoš a pohotově vypálil. Milan naštěstí svou chybu napravil a míč chytil.
V 66. minutě vystřídal Sáček Kozáka a Adam Hložek se přesunul na hrot. O pár vteřin později se Adam protáhl přes dva hráče a těsně před Laštůvkou dloubl míč. Gólman Ostravy ale dokázal zasáhnout.
Sparta byla v následujících minutách jednoznačně aktivnějším týmem. Šance ale chyběly. Když už se zdálo, že utkání směřuje do prodloužení, fauloval v 88. minutě Kaloč ve vápně LK37. Rozhodčí ukázal na penaltový puntík a Kaloče po druhé žluté kartě vyloučil. Míč si vzal Dávid Hancko, který pokutový kop proměnil i posledně proti Zlínu. Hanci poslal míč do levého dolního rohu branky. Laštůvka vystihl směr, ale střela byla tak prudká, že neměl šanci.
V nastaveném čase sice Stronati dostal míč do sítě, situaci ale předcházel ofsajd i faul. Víc už se nestalo a Sparta tak porazila Baník 1:0 a postoupila do čtvrtfinále MOL Cupu.
AC Sparta Praha – FC Baník Ostrava 1:0 (0:0)
Góly: 89. Hancko (pen.). ŽK: Plavšić, Heča – Fleišman, Kaloč. ČK: 88. Kaloč. Rozhodčí: Julínek – Hrabovský, Podaný.
Sparta: Heča – Wiesner, Čelůstka, Hancko, Hanousek – Plavšić, Pavelka (87. Trávník), LK37, Dočkal (75. Karabec), Hložek – Kozák (66. Sáček).
Baník: Laštůvka – Sanneh, Svozil, Stronati, Fleišman – Ndefe (84. Juroška), Jánoš, Tetour, Kaloč, De Azevedo (80. Holzer) – Zajíc (66. Šašinka).

Další novinky