Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-18

Sparta ovládla Virtuální ligu

Fotbalistky soutěžily na dálku

Sdílet

Sparťanská družstva jasně ovládla Virtuální ligu #holkytaky. Liga vznikla jako reakce na pandemickou situaci v zemi a zákaz soutěžních utkání i společných tréninků.
Fotbalistky proti sobě soutěžily na dálku v pěti disciplínách: nožičky, švihadlo, přihrávky na jedné noze, plank a běh. U každé disciplíny sloužil jako důkaz o předvedeném výkonu videozáznam, v případě běhu šlo pak u starších kategorií o výpis z GPS. Soutěžilo se vždy na týdenní bázi, hráčky tak měly na svůj nejlepší pokus sedm dní.
Virtuální ligy se zúčastnila čtyři sparťanská družstva: dorostenky, mladší žákyně, starší přípravka a mladší přípravka. Všechny čtyři týmy svou kategorii vyhrály. Soutěžilo se proti týmům z celé republiky, mezi účastníky bychom našli Slavii, Liberec, Teplice, Zlín a další.
V každé disciplíně byly k vidění zajímavé výkony. Zmiňme například 1015 nožiček Kristýny Bartošové z ACS WU13. V přeskocích přes švihadlo pak Amálie Řídkosilová (WU9) a Jitka Dýcková (WU11) byly se svými 90 a 113 přeskoky během 30 vteřin nejlepší z celé ČR. Děvčatům ze Sparty se dařilo i v dalších disciplínách, podrobnosti přináší Facebook a Instagram účty Virtuální ligy.
Vyjádření zástupců Sparty k Virtuální lize #holkytaky
Petr Macek – trenér ACS WU18
"Projekt Virtuální ligy byl úspěšný, děkujeme organizátorům za nápad a odvedenou práci. Hráčky měly po dobu pěti týdnů zadaných pět různých úkolů. Některé nás svým přístupem a soutěživostí potěšily a příjemně překvapily, jiné naopak zklamaly. Všem však děkujeme za účast v této lize. V natáčení videí a plnění úkolů na týdenní bázi nekončíme: holky mají zadané kondiční úkoly a také osvojení si nových technických dovedností."
Tomáš Valenta – vedoucí ACS WU13
"V této těžké době, kdy děti pomalu ztrácejí motivaci, přišel nápad "Virtuální liga". Zpočátku bylo těžké hráčky zapojit, ale nakonec se všechny překonávaly. V každé disciplíně po cely týden zlepšovaly své nejlepší výkony. Chceme moc poděkovat rodičům za velkou pomoc. Z některých se mohou stát profesionální kameramani a časomeřiči. Obrovsky si vážíme pořadatelů, je nám jasné, že bylo náročné zkontrolovat 60 videí za večer. Děkujeme všem a doufáme, že se brzy uvidíme na hřišti."
Radek Štrobl – trenér ACS WU11
"Děvčata starší přípravky reprezentovala Spartu ve virtuální lize excelentně. Po trochu laxním prvním kole, kdy se spoustě z nich do toho moc nechtělo, ukázala od druhého dějství všem záda a vedení už nepustila. A to doslova. Zapojila se většina z hráček a během týdne určeného ke splnění úkolu se natolik zlepšovala, že na konci týdne ohromovala nejen sebe, nás trenéry, rozhodčí, ale hlavně soupeře. Výkony dívek týmu WU11 jsou ozdobou celé soutěže a zvedly její kvalitu. Vždyť většinou i výkony druhé pětice sparťanek, která se do soutěže nakonec nedostala, stačily na vítězství nebo alespoň druhé místo. Děvčata starší přípravky pravidelně překonávala výsledky starších kategorií.
Chci tedy poděkovat za nás trenéry holkám, rodičům a vůbec všem těm, kteří se na tomhle pěkném úspěchu podíleli. Jsem rád, že jsme vyhráli, ale to není to nejdůležitější. Jsem především rád, že jsme ukázali sílu týmu, že na sobě holky pracovaly, hecovaly se a překonávaly se.  Doba nám zatím nepřeje a utekla nám spousta času, zápasů a tréninků, kde jsme se měli zlepšovat. Proto je důležité, že děvčata WU11 dokázala, že jsou skvělá parta, která je schopná tohle vše ustát a dál se v omezených podmínlách rozvíjet a nezakrnět. Ještě jednou díky a jsme na Vás šampionky ze Sparty opravdu hrdí."
Petr Kamitz – trenér ACS WU9
"V této nelehké době, která nepřeje amatérskému sportu, to byl super projekt. Na dálku byla cítit soutěživost všech týmů, kdy jsme každou neděli večer netrpělivě vyhlíželi výsledky naší kategorie. Děvčata v našem týmu se snažila a překonávala se navzájem, tak vylepšovala své výsledky. Komunikační kanál WhatsAppu byl o nedělích vytížen na 100 %. Zúčastněná děvčata zaslouží velkou pochvalu a k nim je důležité poděkovat i rodinám děvčat za podporu, jelikož i ti se podíleli také na výkonech jednotlivých děvčat. Za myšlenku a realizaci projektu patří velké díky organizátorům akce! Za mladší přípravku ACS se aktivně účastnila tato děvčata: Řídkosilová, Šillová, Kamitzová, Norková, Hudáková, Drtinová, Bendová a Bye."

Další novinky