Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Obrovská spokojenost s ofenzivou

Trenér Sparty Pavel Vrba po výhře 7:2 nad Teplicemi

Sdílet

Trenér Pavel Vrba zažil na lavičce Sparty rekordní vítězství. Sparta porazila Teplice 7:2 a vyrovnala svůj nejgólovější účet v české lize. Podívejte se na rozhovor s naším koučem nebo si přečtete, jak odpovídal na dotazy novinářů.

VRBA | Obrovská spokojenost s ofenzivou

Trenére, v utkání padlo sedm branek, zaznamenali jste přesvědčivý triumf. Šlo o zápas podle vašeho gusta?
Myslím, že to byl hlavně fotbal, který sparťanské fanoušky musel bavit. Samozřejmě jsem rád, že jsme dali sedm gólů. Měli jsme utkání pod kontrolou. Naše hra do ofenzivy měla určitě parametry.
Pomohla týmu reprezentační přestávka?
Hráči asi přijeli z reprezentace dobře naladění. Všichni, kteří za reprezentace nastoupili, hráli velice dobře a přidali se k tomu samozřejmě i hráči, kteří byli tady. Takže já bych to nehodnotil jen po repre pauze. Víte sami, že hodně hráčů tady nebylo. Spíš mě těší, že za ty tři dny jsme se naladili tak, že jsme zápas začali dobře. Z mého pohledu jsem rád, že jsme po repre pauze uhráli takový výsledek.
Jak se vám líbil výkon Matěje Polidara?
Přiznám se, že já to mužstvo stále poznávám. Matěj měl nějaké zdravotní problémy. Už hrál za Spartu spoustu zápasů, takže to není hráč, který by se najednou objevil.
Mluvil jste o tom, že vás čeká série zápasů, které ukážou, jak na tom jste. Je to ideální na naladění mančaftu?
Určitě ano. Čekají nás dva zápasy s Jabloncem, Slavie, Plzeň. To jsou zápasy, které pro nás budou hodně důležité a ukážou, jak na tom doopravdy jsme. Z tohoto pohledu jsem rád, že jsme zápas zvládli dobře a doufám, že jsme se dobře naladili na těžkou sérii, která nás teď čeká.
Budete po výhře 7:2 i trochu kritický? Byla tam spousta nevyužitých situací a dostali jste dva góly.
Hlavně v pasáži do 70. minuty jsme si vytvářeli příležitosti. V první půli jsme šli dvakrát sami na gólmana a nedali jsme z toho gól. První poločas mohl být ještě výraznější, co se týká našich vstřelených branek. Na druhou stranu jsem hlavně rád, že jsme si příležitosti vytvářeli a že zápas skončil 7:2. Měli jsme další situace, které jsme mohli proměnit. Tohle mě těší. Je ale pravda, že druhý gól po standardní situaci byl hodně laciný. My jsme špatně pokryli prostor. To se stává, ale nemělo by se to stávat. Jsou to zápasy, které vám něco ukážou a třeba si na to v příštích zápasech dáme o to větší pozor.
LK37 dal hattrick z pozice defenzivního záložníka. Co říkáte na jeho neustálý výkonnostní růst?
To je správné. Jsem rád, že mladí hráči potvrzují kvalitu, proč za Spartu hrají. Není to jen kvůli věku, ale kvůli tomu, co předvádějí na hřišti. To je důležité a ne věk.
Hancko se zranil na nároďáku, můžete přiblížit, jak to vypadá?
Je to svalové zranění. Když přijel, šli jsme radši do magnetické rezonance. I když, to byste se měl zeptat doktorů. Bohužel se ukázalo, že je tam nějaká trhlina. Doba léčby vypadá na tři týdny.
Říkal jste, že stále tým poznáváte. Co už jste ze svého pohledu zásadního poznal?
Poznal jsem, že jsou tu do ofenzivy strašně kvalitní hráči. Máme kvalitní průměr vstřelených branek. Kromě jednoho utkání, kdy jsme nedali gól, jsme ve zbývajících zápasech dali minimálně tři góly. To mě těší, že jsme tak produktivní a aktivní. Já jsem se vstupem, který tady zažívám, spokojený. Je to sedm soutěžních utkání a z toho šest vítězství a jedna remíza. Nás zápasy s top mužstvy teprve čekají a doufám, že potvrdíme výkonnost, kterou teď máme.

Další novinky