Ligová fotbalová asociaceChance Liga
RozhovoryMuži A

Chceme zopakovat výkon proti Teplicím

Asistent trenéra Zdeněk Bečka před MOL Cupem s Jabloncem

Sdílet

Spartu po víkendové výhře 7:2 nad Teplicemi čeká čtvrtfinále domácího poháru. Ve středu změří doma síly s Jabloncem. Přečtěte si před utkáním rozhovor s asistentem trenéra Zdeňkem Bečkou.
Trenére, jaká atmosféra panuje v kabině po víkendovém vítězství nad Teplicemi?
Atmosféra je dobrá nejen díky výsledku, ale především díky předvedené hře. Samozřejmě nám to dalo klid a chuť do další práce.
Museli jste euforii hráčů také trochu krotit?
Nemuseli. Všichni hráči vědí, o co hrajeme. Zítra nás čeká další pohárový zápas a v neděli derby, takže se hráči soustředí na další zápasy a žádné euforii nepropadají.
Čeká nás dvojutkání s Jabloncem, nejprve v poháru, o týden později v lize. Zažil jste to někdy?
Nevzpomínám si, že bych takovou situaci zažil. Samozřejmě v Evropské lize, když jsme to takhle měli. V české lize si nepamatuji, že bych to zažil.
Pohárové utkání s Baníkem rozhodl jediný gól. Budete hráče nabádat, aby zápas rychle rozhodli, podobně jako s Teplicemi, nebo spíš budete apelovat, aby nedovolili soupeři dostat se do vedení?
Hlavně budeme apelovat, aby kluci navázali na výkon, který jsme předvedli proti Teplicím. Jak se bude zápas vyvíjet je samozřejmě jiná věc. Jablonec má svoji sílu. Je to výborné, organizované mužstvo. Mají zkušené hráče, hrají stále ve stejné sestavě, maximálně udělají jednu, dvě změny. Myslím si, že to nebude jednoduché utkání, ale věřím našemu mužstvu, že to utkání zvládne. Jakým způsobem, to se uvidí až na hřišti. Věřím, že navážeme na výkon s Teplicemi.
Vnímáte, že utkání s Jabloncem je taková první prověrka před následujícím sledem těžkých zápasů v řadě? Jablonec je čtvrtý v lize, moc gólů nedostává.
Každý zápas je pro nás těžký. Proti Spartě se chce každý vytáhnout, ať je to mužstvo ze spodku tabulky nebo mužstvo, které nám šlape na paty. My jdeme do zápasu s tím, že chceme postoupit a chceme se dobře připravit i na nedělní derby. Věřím v naši kvalitu, v kvalitu našeho týmu a že nějaký gól dáme. 

Další novinky