Ligová fotbalová asociaceChance Liga
NovinkyMuži A

Cesta obou týmů pohárem

V 15:30 hrajeme čtvrtfinále MOL Cupu s Jabloncem

Sdílet

Už v 15:30 nás na Letné čeká čtvrtfinále MOL Cupu, ve kterém vyzveme FK Jablonec. Pro nás to bude v tomto ročníku třetí zápas, pro našeho soupeře teprve druhý. Utkání odvysílá ČT sport.
V poslední zářiový den minulého roku porazila Sparta na Strahově Blansko 2:0. Dlouho jsme se ale nemohli prosadit. V 68. minutě Libor Kozák neproměnil penaltu, a ještě čtvrt hodiny před koncem svítily na světelné tabuli dvě nuly. Pak si vzal po přihrávce Michala Trávníka slovo David Moberg Karlsson a povedeným obloučkem nás poslal do vedení. Tři minuty před koncem uzavřel skóre zápasu po další asistenci Trávníka svým první gólem v rudém dresu Filip Souček.
V březnovém osmifinále vyzvala Sparta na Letné Baník Ostrava. Hrál se opatrný zápas a oba týmy dobře věděly, že utkání může rozhodnout jediná chyba. Sparta ke konci utkání aktivní hrou Baník k jedné přiměla. Kaloč fauloval LK37 a sudí nařídil penaltu. Míč si vzal Dávid Hancko a v 89. minutě nás poslal do čtvrtfinále soutěže.
Cesta Jablonce byla o jedno políčko kratší. Zápas třetího kola s Líšní byl nejprve kvůli nákaze covidem-19 v druholigovém celku přeložen na jaro. Ani tehdy se jej ale nepodařilo sehrát, a nakonec na návrh Líšně postoupil bez boje Jablonec.
Také osmifinále přisoudilo Jablonci druholigového soupeře. V souboji s Vlašimí Severočechy poslal do vedení po dvaceti minutách hry z penalty Václav Pilař, stejný hráč pak v 58. minutě skóre navýšil. V 62. minutě snížil Červenka. Z branky se ale Vlašim dlouho neradovala. O minutu později potrestal další faul v pokutovém území Pilař a zkompletoval tak hattrick. Deset minut před koncem zdramatizoval zápas Bassey. Víc už se ovšem Vlašimi nepodařilo a Jablonec zvítězil 3:2.

Další novinky