Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Prohra v derby

Ze Sinobo Stadium se vracíme bez bodu

Sdílet

Sparta prohrála také druhý zápas se Slavií v této sezoně. V prvním poločase 298. derby byla aktivnějším celkem a měla několik příležitostí, jenže žádnou nevyužila. V závěru poločasu pak poslal domácí do vedení Holeš, v 81. minutě skóre uzavřel Tecl.
Pro trenéra Pavla Vrbu šlo o vůbec první derby. Oproti středečnímu pohárovému duelu udělal v sestavě dvě změny. Do branky se vrátil Florin Nita a na levém kraji obrany nahradil Polidara uzdravený Dávid Hancko. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Libor Kozák, Adam Karabec, Lukáš Juliš, Lukáš Štetina.
Před výkopem nastoupili sparťani s transparentem, na kterém stálo „Nechme děti sportovat“ na podporu dětí, které nemohou trénovat ani hrát fotbal na plácku před domem.
První šance Sparty přišla v 5. minutě. Po rohovém kopu hlavičkoval na zadní tyči Martin Vitík, ve složité pozici minul pravou tyč. O minutu později se v první velké šanci ocitl po přihrávce Hancka Adam Hložek, Kolář ale jeho střelu vykopl!
V 10. minutě LK37 zakončoval ve vápně po přiťuknutí Hložka. Láďova střela směřovala doprostřed branky a Kolář pokus zneškodnil. Krátce poté Hložek po centru Plavšiće minul na malém vápně pravou tyč.
Ve 13. minutě měla první šanci Slavia. Stanciu napřáhl z dálky a minul levou tyč. V dalších minutách se hra vyrovnala, Sparta ale svého soupeře do šancí nepouštěla.
Další šance Sparty přišla ve 25. minutě. Nejprve kapitán Sparty Dočkal napřáhl z dálky a jeho střelu vyrazil Kolář. Následně míč vybojoval Hancko a prokličkoval se podél brankové čáry až do blízkosti Koláře, balon ale za jeho záda neprocpal.
V dalším průběhu první půle jsme šance neviděli. V poslední minutě poločasu ale z hranice vápna napřáhl Holeš a střelu technicky zakroutil přesně k levé tyči.
Ačkoliv měla Sparta v prvním poločase více ze hry, do kabin se po 45 minutách šlo za stavu 1:0 pro domácí.
Slavia další průběh utkání kontrolovala a nepouštěla Spartu do šancí. První větší příležitost druhé půle přišla až v 67. minutě. Nita skvěle vyrazil prudkou střelu Lingra ze střední vzdálenosti.
Další možnost měli domácí v 75. minutě. Po standardce z pravé strany hlavičkoval Kačaraba nad bránu.
Deset minut před koncem se Tecl uvolnil ve vápně a napálil balon pod břevno. V závěru utkání Karlsson stříleným centrem našel jen rukavice Koláře.
Víc už se nestalo a Sparta tak prohrála 298. derby v Sinobo Stadium 0:2.
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 2:0 (1:0)
Góly: 45. Holeš, 81. Tecl. ŽK: Stanciu, Kuchta, Holeš, Traore – LK37, Dočkal, Vitík, Laco Krejčí. Rozhodčí: Franěk – Caletka, Kříž.
Slavia: Kolář – Masopust, Kačaraba, Zima, Bořil – Oscar (89. Hromada), Stanciu (55. Ševčík), Holeš, Provod (88. Traore), Lingr (68. Tecl) – Kuchta (68. Bah).
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko – Wiesner (53. Karlsson), Pavelka, LK37, Dočkal (82. Minčev), Plavšić (64. Laco Krejčí) – Hložek.

Další novinky