Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Z Jablonce bez bodu

Sparta prohrála na Střelnici 0:1

Sdílet

V odloženém utkání 22. kola se v Jablonci hrálo o druhé místo. Sparta se střelecky neprosadila, v závěru naopak ze standardní situace udeřil Ivan Schranz.
Zápas se hrál na složitém terénu. Sparta nastoupila se dvěma změnami. Do základní jedenáctky poslal trenér Vrba Karlssona a Laca Krejčího. Na lavičce zůstali Wiesner a Plavšić. Ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Adam Karabec, Lukáš Štetina, Libor Kozák, Lukáš Juliš, Andreas Vindheim.
První šance přišla v 10. minutě. Karlsson se dostal ve vápně ke střele, netrefil balon ideálně, ale střela doletěla až k Hanušovi.
O sedm minut později Dočkal z pravé strany centroval do vápna, před Krejčím ale uklidil míč na malém vápně Štěpánek.
Na začátku utkání byl po souboji s Pilařem ošetřován Dávid Hancko. Zkusil to ještě dvacet minut, pak už ale po dalším souboji nebyl schopen pokračovat a nahradil jej Matěj Polidar.
Ve 37. minutě sparťané zaváhali v rozehrávce, čehož chtěl využít Pilař. Jeho střelu ze střední vzdálenosti do poloodkryté brány zablokoval Čelůstka.
Ve třetí minutě nastavení si Sáček navedl míč ke střele z dálky, přestřelil ale bránu. Po půli tak oba týmy odcházeli do šaten za bezbrankového stavu.
Po deseti minutách druhé půle Dočkal skvěle našel na zadní tyči Vitíka. Ten balon v úhlu ještě usměrnil na branku, moc místa u tyče mu ale Hanuš nenechal a míč skončil v jeho rukavicích.
V 62. minutě Hložek padl ve vápně po kontaktu s Kubistou. Rozhodčí ukázal hráčům, ať hrají dál. Situaci následně posoudil VAR jako čistou.
O devět minut později to Laco Krejčí zkusil po přihrávce Plavšiće z hranice šestnáctky. Střelu k levé tyči vytáhl Hanuš.
V 88. minutě Jan Krob ze standardní situace našel ve vápně hlavu Ivana Schranze a ten mířil přesně k pravé tyči.
Sparta už v závěru na vyrovnání nedosáhla a prohrála tak v Jablonci 0:1. Domácí nás o bod přeskočili v tabulce. Sparta má ale odložené utkání s Plzní k dobru.
FK Jablonec – AC Sparta Praha 1:0 (0:0)
Góly: 88. Schranz. ŽK: Kratochvíl – Polidar, Plavšić. Rozhodčí: Hrubeš – Mokrusch, Hrabovský.
Jablonec: Hanuš – Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob – Pilař (81. Smejkal), Kratochvíl, Považanec, Jovović (72. Pleštil) – Schranz (90.+3 Chramosta), Doležal (81. Hübschman).
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka, Hancko (26. Polidar) – Karlsson (58. Plavšić), Pavelka, LK37, Dočkal (86. Trávník), Laco Krejčí – Hložek.

Další novinky