Ligová fotbalová asociaceChance Liga
ReportážeMuži A

Důležitá výhra nad Slováckem

Sparta porazila čtvrtý tým ligy 1:0

Sdílet

Sparta zvládla důležitý zápas se Slováckem, posunula se zpět na druhé místo tabulky a naopak odrazila útok svého soupeře. Trenéru Vrbovi vyšla střídání. Utkání rozhodl po centru Plavšiće Tomáš Wiesner.
Kouč Sparty udělal v sestavě jedinou změnu. Místo zraněného Dávida Hancka nastoupil na levém kraji obrany Matěj Polidar. Ze zdravotních důvodů nemohli hrát také Vindheim, Štetina, Juliš a Kozák.
Ve třetí minutě byl v šanci Adam Hložek, střela ale byla zblokována. O chvilku později Hložanovu hlavičku chytil Nemrava.
Po čtvrt hodině hry přišla první šance soupeře. Po centru z levé strany hlavičkoval Kliment a Nita výborně vytáhl nad.
O chvíli později na druhé straně David Pavelka napřáhl z hranice šestnáctky a křížnou střelou pořádně protáhl Nemravu, který vytěsnil na roh.
Po půlhodině hry musel kvůli zranění střídat Ondřej Čelůstka. Na trávníku jej nahradil Filip Souček. Do obrany se zatáhl LK37.
Ve 35. minutě Hložek přiklepl Karlssonovi, ten zkusil střelu z hranice šestnáctky. Bohužel mířil vedle pravé tyče.
Krátce před pauzou Divíšek vystřelil ze střední vzdálenosti. Naštěstí netrefil bránu. Nic dalšího už se nestalo a první poločas skončil bez branek.
Pět minut po přestávce se Laco Krejčí ocitl v obrovské šanci tváří v tvář Nemravovi. Ten ale balon do branky nepustil.
V 57. minutě Dočkal skvěle nacentroval z pravé strany na malé vápno. Tam se pověsil do vzduchu LK37 a o gól ho připravil až gólman Nemrava.
Po hodině hry Dočkal vypálil z hranice šestnáctky, jeho střelu k pravé tyči vyrazil Nemrava.
V 69. minutě Plavšić upaloval na levé straně, pláchl obráncům a nacentroval do vápna. Tam hlavičkoval Wiesner a trefil tyč!
O minutu později si oba hráči spolupráci zopakovali. Tentokrát ale Tomáš Wiesner hlavou mířil přesně a poslal nás do vedení.
V 85. minutě to Pavelka zkusil z dálky, jeho kroucená střela zamířila nad levý roh branky.
Minutu před koncem Havlík vypálil z dálky, naštěstí minul bránu. Na druhé straně Souček protáhl střelou ze stření vzdálenosti Nemravu, ten vyrazil na roh.
Víc už se nestalo, Sparta vyhrála 1:0 a o bod přeskočila v tabulce Jablonec. Do dalšího kola ligy tak vstoupí z druhé příčky.
AC Sparta Praha – 1.FC Slovácko 1:0 (0:0)
Góly: 70. Wiesner. ŽK: Vitík, Polidar, Souček – Kliment. Rozhodčí: Julínek – Paták, Podaný.
Sparta: Nita – Sáček, Vitík, Čelůstka (30. Souček), Polidar – Karlsson (63. Wiesner), Pavelka, LK37, Dočkal (85. Karabec), Laco Krejčí (63. Plavšić) – Hložek.
Slovácko: Nemrava – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek (82. Šimko) – Petržela (82. Rezek), Havlík, Kohút (75. Kubala), Sadílek, Jurečka (71. Tomič) – Kliment.

Další novinky